Ethereum kullanıcılarından Ethereum ASIC madencilerine sert çatal desteği
Ethereum kullanıcılarından Ethereum ASIC madencilerine sert çatal desteği

Ethereum kullanıcılarından Ethereum ASIC madencilerine sert çatal desteği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum kullanıcılarından Ethereum ASIC madencilerine sert çatal desteği. Ethereum kullanıcıları, yeni bir anket sonuçlarına göre Ethereum ASIC madencilerini eski haline getiren sert bir çatalı benimsemeyi destekleyecek.

Ethereum kullanıcılarından Ethereum ASIC madencilerine %55 sert çatal desteği

Ethereum geliştiricisi Vlad Zamfir tarafından Twitter’da yayınlanan ankette, katılımcılardan ASIC madencilerinin Ethereum’un İş İspat Etiği (PoW) Ethash madenciliği algoritmasıyla uyumsuz hale getiren sert bir çatala destek verip vermeyecekleri soruldu.

Ethereum kullanıcılarından Ethereum ASIC madencilerine %55 sert çatal desteği var. Yazı esnasında, 4.904 katılımcının yüzde 55’i, Ethereum ASIC madencilerini etkisiz hale getirmek için sert bir çatala destek vereceğini belirtirken, sadece yüzde 14’ü çatala destek vermeyeceklerini açıkladı. Geriye kalan yüzde 11’lik kesim “Karmaşık”, kalan yüzde 20 ise sadece sonuçları görmek istedi. Vlad Zamfir, anketinin belirli bir öneriyle ilgili olmadığını açıkladı. Bunun yerine sadece toplumun duyarlılığını merak ediyor.

ASIC’ler, Uygulamaya Özel Entegre Devre Teknolojisi (ASIC) olarak adlandırılıyor

ASIC’ler, Uygulamaya Özel Entegre Devre Teknolojisi (ASIC) olarak adlandırılıyor ve çiplerini kullandıkları için kripto para birimleri için en verimli ve karlı yol. Ancak, genel amaçlı ve dolayısıyla çok yönlü uygulamalara sahip CPU ve GPU çiplerinin aksine, ASIC’ler sadece tek bir uygulamada kullanılabilir ve kripto para biriminin madencilik algoritmasına küçük bir güncellemeyle bile eski haline getirilebilir.

Bitmain’in bir Ethereum ASIC geliştiriyor

Wall Street araştırma firması Susquehanna, yakın zaman önce yapılan bir Asya gezisi sırasında Çinli madencilik donanım üreticisi Bitmain’in bir Ethereum ASIC geliştirdiğini ve yılın ikinci çeyreğinin bitiminden önce göndermeye hazırlandığını doğruladıklarını açıkladı.

Bugüne kadar, Ethereum Classic ve diğer çeşitli madenler tarafından da kullanılan Ethash, algoritmanın GPU çipleri kullanılarak karlı bir şekilde çıkarılmasına olanak veren ASIC’e dayanıklı. Bununla birlikte Bitmain, ASIC pazarındaki en baskın güç olduğundan, yeni PoW algoritmaları için madencilik ekipmanlarının geliştirilmesi, her zaman madencilik merkezileştirme konusunda tartışmalara yol açmakta.

Bitmain’in bir Ethash ASIC’in gelişimini merak ediyor

Bitmain’in bir Ethash ASIC’in gelişimini merak ediyor. Ethereum göre -şimdiye kadar en popüler Ethash kripto parası- Proof-of-Stake (PoS) konsensüs algoritmasına geçiş yapmayı planlamakta. Sonuç olarak bazı gözlemciler bunu, Bitmain’in ya PoW’dan vazgeçmeye ya da PoS’e geçişin başka bir Ethereum Classic tarzı sert çatalla sonuçlanacağına inandığı anlamına geldiğini belirtmekte.

Monero ASIC madenciliğine karşı savaşa devam ediyor

Gizlilik merkezli kripto para birimi Monero, XMR uyumlu madencilerin gelişimini engellemek için her altı ayda bir Cryptonight PoW algoritmasının versiyonunu değiştirmeyi taahhüt ediyor. Yine de, Bitmain geçtiğimiz günlerde bir Cryptonight ASIC geliştirdiğini duyurdu ve Monero, madencileri Monero ile yaklaşan ağ güncellemesine uyumsuz hale getiren acil bir önlem ekleyerek silahlarına yapıştı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin