featured

Ethereum fiyatı kritik dirençte bir testle karşı karşıya: Kırarsa 2,000 dolara yükseliş gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), kritik bir yatay direnç noktasından çıkma sürecinde. Bunun gerçekleşmesi durumunda uzun vadeli alçalan bir direnç çizgisinden bir kopuş gerçekleşebilir.

Shanghai yükseltmesiyle ilgili doğrudan bir Ethereum haberi olmasa da, Nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Shanghai yükseltmesi, Ethereum 2.0’dan sonra blockchcain’deki ilk büyük güncellemedir. Beacon Chain’den süresiz olarak stake edilen ETH’nin kilidini açmanın yanı sıra yükseltme, ETH ağ işlem ücretlerinde ve işlem boyutunda azalma gibi diğer iyileştirme önerilerini de tanıtacaktır.

Bununla birlikte, yükseltmenin akıllı sözleşme işlevselliği veya merkezi olmayan uygulamalar açısından yeni bir şey getirmesi beklenmiyor. Birleşmeden bu yana ETH deflasyon oranının önemli ölçüde arttığını ve arzın şu ana kadar 63,000 token kadar düştüğünü belirtmekte fayda var.

Fiyat kritik seviyeye ulaştı

Haftalık grafikteki teknik analiz, ETH fiyatı için yükselişe işaret ediyor. Bunun ana nedeni, 1,400 dolardaki yatay alana verilen tepkidir. Alan, 2018’den beri tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak hareket etti ve 2022’de iki sapmaya rağmen korundu.

2023’teki yükseliş hareketi, Ethereum’un bu seviyenin üzerine çıkmasına neden oldu. Fiyat, geçen hafta burayı destek olarak onayladı. Ayrıca, haftalık RSI direnç çizgisinden çıktı ve şu anda 50 işaretinin üzerinde işlem görüyor. Bu da bir yükseliş işareti olarak kabul ediliyor.

Ethereum

ETH fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri devam eden kendi alçalan direnç çizgisini takip ederken, RSI kırılmaları genellikle fiyat kırılmalarından önce gelir. Bu nedenle, ETH fiyatının uzun vadeli alçalan direnç çizgisinden çıkması bekleniyor.

Olursa, bir sonraki en yakın direnç noktası olan 2,000 dolara yükseliş gerçekleşebilir. Öte yandan bir reddediliş olması durumunda 1,400 dolar seviyesi yeniden test edilebilir.

Fiyat yükselecek mi?

Günlük grafik, şu anda bir kırılma olasılığını destekliyor. ETH fiyatının bir önceki yükselen paralel kanalın destek çizgisinde sıçradığını ve mevcut yükseliş hareketini başlattığını gösteriyor.

Şu anda, fiyat 1,680 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkma sürecinde. Eğer başarılı olursa, yukarıda belirtilen uzun vadeli alçalan direnç çizgisinden de bir kopuş gelebilir. Bu nedenle, Ethereum fiyatını muhtemelen 2,000 dolara doğru yükseltecektir.

Günlük RSI kırılması da bu olasılığı destekler ve böylece Ethereum, yukarda tahmin edilen seviyeye yükselir. Öte yandan, fiyat reddedilirse 1,400 dolarda bulunan destek noktasına geri dönülebilir.

Sonuç olarak, en olası Ethereum fiyat tahmini, mevcut direnç noktasının kesişme noktasından 2,000 dolara doğru bir artışa yol açan bir kırılmadır. Kırılmanın başarısız olması durumunda 1,400 dolara doğru bir düşüş gerçekleşebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin