featured

Ethereum fiyatı, ayılar güçlenirken piyasa koşullarına meydan okuyabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. ETH için en büyük destek 1,201 dolarda iken, en güçlü direnç noktası ise 1,220 dolar seviyesinde bulunuyor.

ETH fiyatı hızla düşüyor ve grafiklerinde hızlı bir düşüş eğilimi oluşturuyor. Kripto para biriminin değeri şu anda 1,212 dolar civarında bulunuyor. Ayılar şu anda güç kazanmaya devam ederken Ethereum için bir sonraki destek noktası 1,201 dolar seviyesinde bulunuyor. Yükselişin tersine dönmesi durumunda, ETH 1,220 dolarda bulunan direnç noktası ile karşı karşıya kalacaktır. Bununla birlikte, genel piyasa hissiyatı düşüş eğilimini sürdürüyor. Bu nedenle ETH, yakın gelecekte daha fazla aşağı yönlü hareket yaşayabilir.

Geçtiğimiz saatlerde yükseliş yönünde de bazı hareketler yaşandı. Ancak en son eğilim ayıların lehine oldu. Ethereum fiyatı sadece birkaç saat önce 1,218 dolara kadar çıkmayı başardı. Ancak hemen ardından satıcılar devreye girdi ve düşüş trendi geri döndü.

Ethereum 1 günlük fiyat grafiği analizi:

1 günlük ETH fiyat grafiği, daha fazla satıcının devreye girmesi ile birlikte düşüş eğilimi gösteriyor. Düşüş momentumu çok büyük değil. Ancak Ethereum fiyatının bunun üstünden kolayca gelip gelemeyeceği şu anda şüpheli gözüküyor. Boğalar, trendi tersine çevirmek ve fiyatları 1,220 doların üzerine çıkarmak için bir şans daha yakalayabilir. Ayrıca, piyasa duyarlılığı düşüş eğilimini sürdürdüğü için bu muhtemelen önümüzdeki saatlerde olabilir.

Teknik göstergeler şu anda karışık sinyaller veriyor. Günlük grafikteki RSI değeri 39,56 işaretinde bulunuyor. Bu da fiyatların aşırı satım bölgesine ulaşmadan önce daha da düşebileceğine işaret ediyor. Noktalar fiyat hareketinin üzerine yerleştirildiğinden Parabolik SAR düşüş sinyali veriyor.

Ethereum grafik

Öte yandan MACD, histogram düşerken ve sıfır çizgisinin altına geçmek üzereyken düşüş sinyali veriyor. MACD çizgisi açıkça kırmızı sinyal çizgisinin altında ve güç kazanıyor gibi görünüyor. 200 SMA çizgisi, mevcut piyasa fiyatının oldukça altında yer alıyor.

Ethereum 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik Ethereum fiyat grafiği de günlük grafiğe benzer şekilde düşüşe işaret ediyor. RSI göstergesi 4 saatlik grafikte 59,13 işaretinde bulunuyor ve aşırı satım bölgesine doğru ilerliyor. Bu da fiyatların kısa vadede daha da düşeceğinin bir başka işareti.

Ethereum fiyatı, ayılar savaşı kazanmadan ve fiyatlar satış baskısına yenik düşmeden önce, yatay ticaretin kritik bir kavşağında kaldı. MACD göstergesi, histogram düşerken ve sıfır çizgisinin altına geçmek üzereyken daha fazla düşüş sinyali veriyor. 50 SMA çizgisi 200 SMA çizgisinin oldukça altında olduğu için hareketli ortalama çizgileri de ayılar lehine. 200 SMA hattı da aşağı doğru yöneliyor. Bu da fiyatların yakın vadede düşüşe devam etme olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak

Ethereum fiyat analizinde sonuç olarak, kripto para piyasasındaki koşulların olumsuz olması sebebiyle en büyük altcoin’in düşüşe devam edeceği söylenebilir. Satış baskısının artması muhtemel. Bu baskı ile birlikte ETH fiyatı yakın vadede 1,201 dolar seviyesine düşüş yaşayabilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin