featured

Ethereum, kısa vadede yükselişe geçebilecek mi? İşte takip edilmesi gereken kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum fiyatı da, piyasanın geri kalanı gibi yatay bir konsolidasyonda işlem görüyor

Bu aşamayı uzun bir birikim dönemi olarak düşünen birçok yatırımcı mevcut seviyelerin ETH için dip noktası olduğunu düşünebilir. Ancak daha yakından takip edilmesi gereken birkaç önemli nokta var.

Makroekonomik faktörler hâlâ piyasayı etkilemeye devam ederken, spot hacim düşük ve açık faiz oranı da çok az arttı. Ancak yatırımcıların kafasındaki asıl soru, bunun Haziran-Temmuz 2021 tarihlerindeki gibi benzer bir satın alma fırsatı olup olmadığı. Ancak en büyük altcoin için dip noktası henüz buralarda değil.

Ethereum 1 günlük fiyat grafiği analizi

ETH, günlük grafikte yükselen dev bir kanalın içinde işlem görüyor. Şu anda, fiyatı bu kanalın hemen altında.

Ethereum grafik

30 günlük RSI, ayıların piyasanın kontrolüne sahip olduğunu gösteren taban çizgisinin altında. 30 günlük EMA 2,700 dolar seviyesinde bulunuyor. Yükseliş hareketleri, son fiyat artışlarının RSI taban çizgisini geçtiğinde ve fiyatın EMA 30 günlük çizgisinin üzerine çıkmasıyla başlayacaktır.

Piyasaya yeniden giriş yapmadan önce yatırımcılar teknik açıdan bu iki haberi bekleyebilir. Yatırımcılar arasında iyi bilinen yazılı olmayan bir kural şöyle der: “Daha pahalı ama daha düşük riskle satın almak daha iyidir.”

Ethereum 4 saatlik fiyat grafiği analizi

4 saatlik bir zaman diliminde fiyat Bitcoin’e benzer şekilde bir üçgen modeli içinde ve Ichimoku bulutunun altında dalgalanıyor. Bu kombinasyon, Ethereum’un mevcut seviyelerinin üzerine çıkmasını zorlaştırıyor.

Bu alanı geçmek ve son aylarda önemli bir direnç gösteren 3040 dolar seviyesinin üzerinde daha yüksek bir tepe oluşturmak, kısa vadede olası bir toparlanma için kritik önem taşıyor.

Birçok teknik analist, yukarıdaki analize dayanarak altcoin’in önemli ölçüde düşüş eğiliminde olduğunu düşünüyor. Mevcut piyasa duyarlılığı, trendde olası bir kayma sinyali vermeden önce bir katalizöre ihtiyaç duyar. Sonuç olarak, sermayenin korunması finansal piyasalarda birincil hedeftir.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin