Ethereum için yılın en iyi günü: Ancak bir anormallik var
Ethereum için yılın en iyi günü: Ancak bir anormallik var

Ethereum İstanbul sona yaklaşıyor: Kod modifikasyonları tamamlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz uygulamalar (dApps) oluşturmak için dünyanın en büyük platformu olan Ethereum’un (ETH) geliştiricileri, İstanbul olarak adlandırılan bir sonraki hard fork sırasında etkinleştirilecek altı farklı kod modifikasyonunu tamamladı. Ethereum İstanbul testnet tarihlerinde ise erteleme söz konusu.

Ethereum İstanbul iki aşamada başlatılacak

Önceki toplantılarda tartışıldığı gibi, İstanbul iki aşamada aktif hale getirilecek. İlk aşama, Ethereum Geliştirme Teklifleri (EIP) olarak adlandırılan altı kod güncellemesini içerecek. Planlanan bu yükseltmeler, Ekim 2019’daki ana ağ başlatması öncesinde gerçekleşecek.

2020 yılının ilk çeyreği için ayarlanan ikinci aşamada, EIP‘ler Ethereum’un ana geliştiricileri tarafından test edilecek ve dikkatli bir şekilde incelenecek. Düşünülen diğer önemli değişiklik ise yeni bir madencilik algoritması türü olan programlı iş kanıtının (ProgPoW) eklenmesi.

“Sabırlı olun.”

Ethereum geliştiricisi Péter Szilágyi Perşembe günkü toplantıda İstanbul ile ilgili değişiklilerin nasıl ortaya çıktığını anlattı:

İstanbul iki aşamada tamamlanacak. İlkini birkaç hafta içinde başlatabiliriz. İki büyük EIP elbette güzel olurdu ancak kısa sürede tamamlanması pek mümkün olmayan işler var.

İstanbul güncellemesinin ilk kısmı, Ethereum Blockchain’inin sekizinci hard fork’u olacak. Sistem genelindeki güncellemeler, akıllı sözleşme platformunun gizlilik odaklı kripto para Zcash ile birlikte çalışabilirliğini potansiyel olarak artırabilir.

Söz konusu değişiklikler, ETH Blockchain’inin genel verimliliğini arttırmanın yanı sıra saldırılara karşı da koruma sağlayabilir.

Testnet gecikiyor

Ethereum müşterileri üzerinde çalışan geliştiriciler Parity ve Geth, altı EIP’yi yazılıma bir hafta içinde ekleyecek. Ayrıca Ethereum ana ağındaki tüm değişiklik setini uygulamakla görevlendirildiler.

İstanbul’un test ağı 14 Ağustos’ta Ropsten’de aktivasyon için planlanmış olmasına rağmen, Szilágyi Perşembe günkü konferans görüşmesinde bu süreçte bir gecikme olacağını söyledi. Geliştiricilerin, İstanbul 1. Kısım yükseltme çalışmaları sırasında eklenecek EIP setini tamamlamak için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Ropsten üzerindeki hard fark aktivasyonunun 4 Eylül’de yapılması planlanıyor. Ancak Szilágyi yeniden ertelenmesi gerekebileceğini düşünüyor:

Önceki hard forklarda test ağına çıkmadan önce aylarca test yaptık. Şimdi EIP’lerin son listesini yeni hazırlamışken ve iki hafta içinde hard fork’un gerçekleşmesini mi istiyoruz? Bu hayli cesurca.

Hard fork’un testnet üzerinde etkinleştirilmesinin önemini açıklayan Ethereum Foundation Topluluk Yöneticisi Hudson Jameson ise şunları belirtti:

Ağın güvenliği ve kararlılığı, ana ağa hard fark yapmak söz konusu olduğunda öncelikli kaygılardır. Bu nedenle testnet etkinleştirmesi, ana ağ yayınının sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlamada hayati bir adımdır.

ethereumworldnews

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin