Ethereum henüz değerlenmedi mi, yoksa Polkadot aşırı mı değerli?
Ethereum henüz değerlenmedi mi, yoksa Polkadot aşırı mı değerli?

Ethereum henüz değerlenmedi mi, yoksa Polkadot aşırı mı değerli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polkadot platformunun yerel kripto parası olan DOT, son zamanlarda yükselişe geçti. Piyasa değeri ile dördüncü sıraya yükseldi, ancak Ethereum’un değeriyle karşılaştırıldığında şu anki konumu garanti altında mı?

BeInCrypto, DOT ile ETH fiyatını ve bunların ağ kullanımını karşılaştırmak için mevcut platform analizlerine eğiliyor. Gelecekteki üretim kapasitesi tahmini, fiyatı yönlendiren bir olgulardan biridir. Bununla birlikte, iki ekosistemin değerlemesini ve neden birinin diğerine kıyasla daha az veya fazla değerli olabileceğini anlamaya başlayabiliriz.

Polkadot gerçekten bir Ethereum katili mi?

2017’nin boğa rallisinden bu yana, akıllı sözleşme platformları düzenli olarak ortaya çıkıyor. Daha yüksek işlem hızı ve daha düşük işlem maliyetleri vaat ediyorlar. Ayrıca akıllı sözleşme kralı olarak Ethereum’u devirmeyi düşünüyorlar. Bu hedefler hala girişimleri cezbediyor. Polkadot ve Cardano gibi platformlar değer ve kullanıcı takibi açısından büyümeye devam ediyor.

Peki, platform kullanımı nasıl fiyata dönüştürülür? İlişkili mi? Bu yeni platformlar daha yüksek işlem hızları vaat edebilir. Hem hız hem de korelâsyon bu durumda daha fazla incelemeyi hak eder.

Ölçütleri anlamak

Ethereum şu anda kripto para piyasa değeri açısından ikinci sırada yer alıyor. Polkadot’un 15,4 milyar doları ile karşılaştırıldığında 137,8 milyar dolarlık toplam piyasa değerine sahip. Polkadot yine de merdiveni tırmanmaya devam ediyor. Kripto piyasa değeri yayıncısı CoinGecko, platformun Aralık ortasından bu yana piyasa değerini neredeyse dört katına çıkardığını gösterdi. Bununla birlikte, akıllı sözleşme platformlarının kullanılabilirliğini karşılaştırırken fiyatı ne haklı çıkarır? Hadi bulalım.

Reddit kullanıcısı Oxygenjacket, zincir içi Polkadot verileri sunan bir web sitesi olan Polkascan’dan alınan verilere işaret ediyor. Platform, son birkaç günde yüksek işlem hacmi sırasında dakikada yaklaşık altı işlemle zirveye ulaştı. Polkadot, zirveye ulaşmadan önce dakikada ortalama altı işlemden çok daha azını gerçekleştirdi.

Öte yandan Ethereum, geçen ay tutarlı bir şekilde dakikada 850’den fazla işlemin ortalamasını aldı. Bu, önceki zirvenin 140 katından fazlasına eşittir. Bununla birlikte, sorunları basitleştirmek için aşağıdaki karşılaştırmada Polkadot yüksek sayısı kullanılmıştır.

İki projenin piyasa kapitalizasyonunu mevcut işlem çıktıları ile karşılaştırmak, belki durumu açıklığa kavuşturur. Ethereum’un 136,8 milyar dolarlık piyasa değeri, Polkadot’un 15,6 milyar dolarını aştı. Polkadot, bu ölçü ile Ethereum’un yüzde 11’inden fazlasına sahip. Ancak, şu anda Ethereum’un işlem hacminin yalnızca yüzde 0,7’sini üretiyor. Bu geniş eşitsizlik, Polkadot’un aşırı değerli olduğu veya Ethereum’un değerinin düşük olduğu sonucunu ortaya çıkarıyor. Ancak analiz bu noktada bir çıkmaza yol açıyor.

Pantera’dan bir ipucu

Dünyanın en etkili blockchain tabanlı girişim kapitalist firmalarından biri olan Pantera Capital, geçtiğimiz günlerde bir ipucu verdi. Dolaylı olarak, Ethereum’un önemsenmeyen bir varlık olabileceğini gösterdi. Pantera, son haber bülteninde Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla değerinin düşük olduğunu belirtti. Uzantı olarak, belki de yatırımcılar son spekülatif büyümesiyle Polkadot’a kıyasla Ethereum’un değerini düşürüyor olabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


softmvh.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin