Glassnode açıkladı: Ethereum hedef seviyesine ulaşabilecek mi?
Glassnode açıkladı: Ethereum hedef seviyesine ulaşabilecek mi?

Glassnode açıkladı: Ethereum hedef seviyesine ulaşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain analiz şirketi Glassnode’a göre, Ethereum türev yatırımcıları, 19 Eylül’de yapılması planlanan Merge etkinliği öncesinde ETH fiyatının 5.000 dolar seviyelerine ulaşabileceğine inanıyor.

https://twitter.com/glassnode/status/1556655855717826560

Zincir içi analitik firması, ilk kez, Ethereum opsiyonlarının 6.6 milyar dolarlık açık pozisyonunun, 4.8 milyar dolarlık Bitcoin’i geride bıraktığını belirtiyor. Bu, Ethereum türev yatırımcılarının, özellikle yaklaşmakta olan Merge güncellemesinde, kripto para birimi üzerinde net bir yönde yatırım yapmaya devam etmesiyle ortaya çıkıyor.

Henüz tüm zamanların en yüksek seviyesinde olmasa da, ETH seçenekleri açık opsiyonunun bunu yapmanın eşiğinde olduğunu, Bitcoin’in ise ATH’nin %35 altında zirvenin oldukça altında olduğunu belirtiyor.

Alım opsiyonları, satım opsiyonlarından çok daha büyüktür, çünkü yatırımcılar ETH fiyatında 2.200 doların üzerinde ve 5.000 dolara kadar büyük bir açık pozisyon öngörüyor. Bununla birlikte, maksimum acı fiyatı şu anda yaklaşık 1.350 dolar olduğundan, en fazla sayıda seçenek paradan sona erecektir.

Glassnode, bunun, kurumsal sermayenin vadeli işlem ve opsiyon piyasalarının olgunlaşan likiditesine yerleştirildiğinin ek kanıtını sağlayan oldukça karmaşık bir piyasa konumlandırması gibi göründüğünü belirtti.

Zincir içi analitik firmasına göre, Eylül ayında sona erecek ETH alım seçeneklerine yönelik önemli satın alma talebi nedeniyle volatilite hareketi son derece yükseliş eğilimine kaydı. Aksine, Eylül-Ekim arası volatilitenin şekli ve ölçeği, Merge olayından sonraki seçenekler aracılığıyla ETH maruziyetine yönelik nispeten düşük bir talebi gösteriyor.

Merge güncellemesinden sonra beklentiler

Glassnode, yatırımcıların Eylül ayına kadar ETH fiyatı hakkında spekülasyon yapmak için çağrı seçeneklerini kullandığını bildiriyor, ancak Eylül’den sonra vadeli işlemler ve opsiyonların geriye dönük olması, bir “haberi sat” varsayımının geçerli olduğunu gösteriyor. İkincisi, yatırımcıların Merge için kendilerini “söylentiyi satın al, haberi sat” türünde bir olaya hazırladığını gösteriyor.

Glassnode raporunda, gözlerin hem yukarı yönlü spekülasyonlar hem de gerçeğin ardından bir haberi satma olayı için Birleşme üzerinde olduğu göz önüne alındığında, vadeli işlem yatırımcıların Birleşme sonrasında ETH’yi indirimli fiyatladıklarını belirtti. Ethereum, son 24 saatte %2,63 artışla 1.779 dolardan işlem görüyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin