Makinelerini kapatan Çinli madenciler yeniden çevrim içi: Bitcoin hash rate yükseliyor
Makinelerini kapatan Çinli madenciler yeniden çevrim içi: Bitcoin hash rate yükseliyor

Ethereum Hashrate yüzde 20 düştü. Peki, bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz ay, Ethereum hashrate 294 Terahash’den Şubat ayı seviyesi olan 246 TH/s seviyesine kadar geriledi. Bu durum, Ethereum hashrate’deki geçen seneden bu yana yaşanan en büyük düşüş olarak görülüyor. Hatta bu hızlı düşüş 2015 yılı olan Ethereum’un piyasa çıkmasından beri yaşadığı en büyük hashrate düşüşü olabilir.

Hashrate’de yaşanan bu düşüş Ethereum madenciliğinin artık birçokları için kârsız hale geldiği anlamına geliyor. Bu durum, GPU’ların ya durmasına ya da başka coinler için çalışmasına neden oluyor gibi görünüyor.

Bu düşüşün nedeni ise geçen ay, Ethereum’un fiyatının bir miktar toparlanmadan önce yaklaşık 400 dolar’dan 167 dolara kadar düşmesine bağlanıyor. Bu nedenle madenciler, maliyetlerini karşılayamaz duruma gelip, dükkânları kapama eşiğindeyken, bazıları ise kara günler için ayırdıkları fonlar ile hayatta kalmaya çalışabilirler.

Ethereum Hashrate benzeri bir düşüş 2014’de Bitcoin’de de yaşanmıştı

Ethereum madencilerinin maliyetleri karşılayamadığı bu durumun bir benzeri ise 2014-2015 yılları arasında Bitcoin madenciliğine yaşanmıştı. O dönem bazı Bitcoin madencileri maliyet artışından dolayı iflas başvurusunda bulunmuştu. .

Son zamanlarda, ETH için süper verimli asiclerin geliştirildiği bazı öneriler bulunuyordu. Fakat veriler, durumun şu an böyle olmadığını gösteriyor.

Bitcoin’de, örneğin, bir dizi yeni ve çok verimli asiclerin sergilenmesi sonucunda, hashpower da yükselme meydana gelmişti. Etkili ve son geliştirmelerin yapılması ile Ethereum için de aynısını bekleyebilirsiniz. Ancak Ethereum için “hashpower”da bir düşüş görüldü.

Tüm bunlar bir söylentiden ibarette olabilir. Fakat bu rakamlar gerçeği yansıtıyorsa madencilerin şu an bir karar verme aşamasında olması gerekir.

Ayrıca mevcut durum madencilere şimdiden zarar vermediyse de ihraç yüzde 33 oranında düştüğünde madenciler bundan zarar görebilir.

Ancak fiyatlar bildiğiniz gibi oldukça değişken. Bazı akıllı madenciler bu nedenle diğerlerinden daha iyi durumda olabilirler. Ancak riskleri planlamamış olan madenciler batma eşiğine gelebilir.

İş Kanıtı (PoW) madenciliği çok rekabetçi bir sektör olduğu için, ağın tasarımı, madencilerin merkezi bir koordinasyon olmadan kendi kendini organize etmelerine odaklanmış durumda. Bu organize olmayan sektörde ise birileri yükselirken birileri ise iflas bayrağını çekebilir.

trustnodes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin