Ethereum hash gücü tüm zamanlar rekoru kırdı – fiyat artacak mı?
Ethereum hash gücü tüm zamanlar rekoru kırdı – fiyat artacak mı?

Ethereum hash gücü tüm zamanlar rekoru kırdı – fiyat artacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ETH hash gücü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Madencilik BTC’den 3 kat daha kârlı.

Ethereum hash gücü, Ağustos 2018’den bu yana ilk kez 250 TH/s sınırını aştı.

Hash gücü tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Ethereum ağındaki bilgi işlem gücü miktarı, blok zincirindeki önemli ölçümlerde haftalarca dalgalanmanın ardından şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinde.

Zincir içi analiz sağlayıcısı Glassnode’un verilerine göre, Ethereum hash gücü 6 Ekim’de saniyede 250 terahash (TH / s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu seviye Ocak ayından bu yana %80’lik bir artışa işaret etti. Glassnode, bu yıl DeFi projelerini çevreleyen hype artışının daha yüksek gaz ücretlerine yol açmasının, metriğin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasına katkıda bulunmuş olabileceğini bildirdi.

Ethereum madenciliği daha kârlı

Kripto madencilik havuzu F2Pool’dan elde edilen veriler, şu anda Bitcoin (BTC) yerine Ethereum (ETH) madenciliği yapmanın  üç kat daha kârlı olduğunu gösteriyor.

Mevcut geliri (blok ödülü ve işlem ücretleri) belirleyerek ve güç maliyetini düşerek madencilik karlılığını hesaplayan F2Pool, BTC Antminer S19 Pro madencilerinin 24 saat boyunca 4,33 dolar kar elde edebileceğini, GTX TitanV 8 kartlarını kullanan ETH madencilerinin ise 15,56 dolar rakamla şu anda %259 daha fazla kâr elde edebileceklerini belirtiyor.

F2Pool tarafından izlenen madencilik teçhizatlarından altısı, Ethereum madencilerinin günlük 10 dolardan fazla kâra ulaştığını, yalnızca iki Bitcoin madencilik kulesinin 4 dolardan fazla kâr elde ettiğini gösteriyor.

Hash gücü, bir blok zincirinin sağlığını ve güvenliğini belirlerken önemli bir ölçüttür. Ağın hesaplama gücünü ölçer. Ethereum hash gücünün tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın olduğu en son zaman Ağustos 2018’de idi. O zaman metrik 246 TH/s’ye ulaşmıştı. Bununla birlikte, tokenın fiyatı o yıl Aralık ayına kadar sürekli olarak gerileyerek 400 dolardan 100 doların altına düşmüştü.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin