ethereum hard fork
hard fork ethereum

Ethereum Hard Fork’unda Yeni Güncelleme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Hard Fork’unda Yeni Güncelleme

En büyük 2. kripto para konumundaki ethereum’un blockchain’inde şu sıralar yeni bir güncellemenin yapılması planlanıyor. Metropolis ismi verilen yükseltmenin bir adımı olan “Byzantium” (Bizans) kodu, 4,370,000. bloktan itibaren “hard fork” sıfatıyla uygulamaya konulacak.

Bizans koduyla birlikte ethereum blockchain’inde 9 farklı ethereum geliştirme protokolü (EIP) uygulanacak. Değişikliklerin platformu daha hafif ve çalıştırması kolay bir hâle getireceği; işlem hızını, smart contract güvenliğini ve gizliliği artıracağı düşünülüyor. Değişimlerin platformdaki etkilerine ayrı ayrı göz atalım..

Client’lar

Yükseltmenin başarısı ağ node’larına bağlı olduğu için node’lara yazılım sağlayan client’ların yükseltmeye hazır olduğunun kesinleştirilmesi, en dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Yani client’ların denetiminden sorumlu startup’ların, yazılımlarının Bizans hard fork’unu aktive edecek EIP’leri içerdiğinden emin olması gerek. 4,370,000. bloktan itibaren EIP’ler client’lara kodlanmaya başlayacak ve bu blok, hard fork’un başladığı nokta olacak. Eğer bazı node’lar geride kalırsa blockchain ayrılacak ve aynı platformun farklı versiyonları meydana gelecek. Client’ların çoğunun yükseltmeye şimdiden hazır göründüğü bildirildi.

Madenciler

Bizansla birlikte madencilik zorluğu önemli ölçüde düşürülecek. Bloklar daha hızlı kazılacak, işlem süreleri hızlanacak ve madenciler blok başına daha az ödül alacak.

Borsalar

Her şey planlandığı gibi giderse borsaların herhangi bir şey yapması gerekmeyecek. Ancak DAO olayını hatırlamakta fayda var. Aniden ethereum classic’in doğduğu DAO süreci sonrası borsalar kontrpiyede kalmıştı. Ağ için farklı şeylerin tasarlandığı ve Bizans’a karşı çıkan Etherite gibi projeler şimdilik önemli bir destek görmese de bu projelerin destek görmesi hâlinde ortalığın karışmayacağının herhangi garantisi yok. Bu durumda, spekülatif piyasayı destekleyici hamleleriyle bilinen borsalara, yeni oluşacak para birimini platformlarına ekleme işi düşebilir.

Uygulama geliştiricileri

Ethereum uygulama geliştiricilerinin de herhangi bir zorlukla karşılaşması beklenmiyor. Mist ve türevi ethereum tarayıcıları otomatik olarak yükseltilecek. 4,370,000. bloktan sonra başarısız işlemlerin saptanma şekli değişecek. Geliştiriciler için tek değişikliğin bu olacağı düşünülüyor.

Bitcointalk.org

Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin