ethereum hard fork
hard fork ethereum

Ethereum; Hard Fork için Büyük Gün 17 Ekim

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektörüne yeni bir bakış açısı getiren ve belkide kısa sürede en fazla ilgi çeken, merak edilen c(k)oinlerden biri olan Ethereum; Piyasa ilk çıktığı andan itibaren vizyonu sayesinde dikkatleri üzerine çeken ve gelişimini sürekli sistematik bir şekilde geliştiren ve güncelleyen bir teknoloji birimidir.

22 Eylül’deki tartışmalardan sonra yazılım geliştiriciler tarafından alınan kararla blok sayısı 4,370,000’a ulaştığında gerçekleşmesi planlanan sert çatallanma, Go Ethereum (Geth)tarafından resmi olarak tanındı. Geth’in güncellemesiyle ağ, Metropolis güncellemesinin ilk ayağını uygulamaya koymaya bir adım daha yaklaşacak. Geth’in kodlarını güncellemesi, Çatallanmanın gerçekleşme ihtimalini oldukça arttırdığı için kayda değer bir durum olarak görülüyor.


Ethernodes.org’dan alınan bilgiye göre Ethereum Foundation’ın yazılım geliştiricileri tarafından idare edilen Geth, ethereum düğümlerinin (node) %69’undan sorumlu.

Eğer blok eklenme süreleri ve planalan yapılar kararlı bir şekilde devam ederse sert çatallanma 17 Ekim’de gerçekleşecek.  Sert çatallanma eski versiyonları uyumsuz bırakacak. Bu da beraberin de daha hızlı, daha güvenli bir alt yapıyı beraberinde getirecek. Yani 17 Ekim Büyük GÜN !

Güncellemeyle birlikte yayımlanan duyuruya göre, Geth kullanıcılarının “daha pürüzsüz bir geçiş için” kullandıkları yazılımları güncellemesi gerekiyor.




Ethereum yazılım geliştiricisi Peter Szilagyi bir reddit gönderisinde node operatörlerine “main net” başlangıcından en az bir hafta önce güncelleme yapmalarını önerdi. Mist gibi diğer istemcilerin sonraki zamanlarda güncelleme yapacaklarını düşündüğünü de belirtti. Szilagyi şöyle ekledi:

“Olası bir sürprizden kaçınmak için lütfen herkes sert çatallanmadan önce 1.7.x serisine (Byzantium) geçsin. Bu seri çözülmesi zor olan veritabanı optimizasyonları barındırmıyor ve eğer bir şey düzgün çalışmıyorsa bize bunu çözmek için zaman veriyor.”

Kod güncellemeleri gösteriyor ki, yakın zamanda Ropsten test ağına yapılan saldırılar yazılımcıları Byzantium üstüne çalışmaktan alıkoyamamış.

Büyük bir güncellemenin ilk ayağı olacak olan çatallanma, platform için hız ve güvenlikle ilgili çeşitli iyileştirmeler sunacak.

 

Coindesk

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin