ethereum hacmi

Ethereum hacmi aniden Bitcoin’i geçerek 8 milyar dolara yaklaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum hacmi, aniden 7,7 milyar dolar seviyelerine kadar yükseldi. Coinmarketcap verilerinden gördüğümüz kadarıyla Asya’da bulunan yeni bir kripto borsası, yüksek bir giriş yaptı. Ve bu kripto borsası gördüğümüz kadarıyla bazı yeniklikler ile geliyor. Ve bu yenilikler kripto yatırımcılarını biraz şaşırtacak gibi gözüküyor.

Son zamanlarda ise Ethereum’un işlem hacimlerinin Bitcoin’den daha yüksek olduğunu görülmemişti. Muhtemelen Ethereum’un işlem hacminin Bitcoin’den yüksek olduğu en son zaman 2017 yılının ilkbahar dönemindeydi.

İlginçtir, ancak bu hacimlerin sorumlusunun sadece bir kripto borsası olmasına rağmen, bu yüksek hacimlerin kaynağının USDT işlem çifti olduğunu görüyoruz.

Bu kripto para borsası bünyesinde son 24 saat içinde ETH ve USDT arasında yaklaşık 5 milyar dolar değerinde işlem yapıldı. Bitcoin işlem hacmi yarım milyardan fazla olmakla beraber bu hacimlerin yaklaşık 10 katı daha düşük olduğunu görülüyor.

Ethereum hacmi neden arttı?

Çin, -Google’ın aylardır yaptığı aramalar istatistiklerinde görüldüğü üzere- artık akıllı kontratlar platformunu keşfediyor mu? Yoksa Çin Halkı Sonunda Merkez Bankası tarafından uygulanan kripto ablukasını kırmanın bir yolunu mu buldu?

Çinliler, tamamen serbest olmadan işlemleri ücretsiz yapmanın yeni bir yöntemini keşfetmiş gibi görünüyorlar. Ve bunun adına işlem madenciliği diyorlar. İsminden de anlaşılacağı gibi, her bir işlem, bazı formüllere dayanarak, EXX tokeni gibi, kripto borsasında oluşturulan bazı tokenlerin çıkarılmasını sağlıyor.

EXX kripto borsasının tokenleri bu sayede işlem yoluyla yaratılıyor. Bu işlem sayesinde, işlem ücretleri için kripto borsası tokenleri ile bir tür geri ödeme yapılması sağlanarak, bu tür borsalarda alım satım işlemini oldukça özgür ve belki de ücretsiz olarak yapılmasına olanak tanınıyor.

Kripto borsalarında işlem yapan yatırımcılar daha çok EXX tokeni istediklerinde ise daha fazla işlem yapmaları yeterli olacaktır. Yapılan bu işlemler de işlem hacmini arttırarak, haliyle tokenin fiyatını da yükselmesine neden olacak. İşlem hacimleri bu şekilde devam ederse Asya borsalarının yeniden çoğalacağını söyleyebiliriz.

trustnodes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin