ethereum
Madenciliğin “Buz Çağı” Ethereum tarafından yine ertelendi, Peki ETH'de son durum ne?

Ethereum gelişimi sorgulanırken Vitalik güven vermek için ortaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Herhangi bir kripto paraya sahipseniz, yaşanan gelişmelere ve fiyat dalgalanmalarına bağlı belirsizliklerin farkındasınızdır. Çoğu zaman kripto projeleri inceleme altına alınmakta ve topluluk içinde projelerin geleceği hakkında sorular soruluyor. Benzer bir şey Ethereum’da da oldu.

Geçtiğimiz birkaç haftadan beri, Ethereum ekibi geliştirme projesi üzerinde büyük bir baskıyla karşı karşıya kaldı. İşlerin gerçekten yavaş gittiği ve gelişim planının çok gerisinde olduğu yönündeki spekülasyonlar vardı. Piyasada şu bunların sadece spekülasyonda ibaret mi yoksa gerçeği mi yansıttığına dair soru işaretleri var.

Vitalik Buterin Ethereum 2.0 programının işleyişi hakkında konuştu

Vitalik Buterin’in görüşüne göre Ethereum 2.0’ın gelişimi program dahilinde ilerliyor. Vitalik, Ethereum kurucu ortağı, Laura Shin’in son zamanlarda yayınlanan “Unchained” podcast bölümüyle ilgili tüm endişeleri üzerine görüşlerini paylaştı. Aslında, Ethereum’un Blockchain’inin önümüzdeki yıllarda hakimiyetini yitirmesi ihtimalinin tamamen ortadan kalkmadığını bile belirtti. Buterin, sektörün zaman içinde ortaya çıkan birçok yeni gelişmeye ve ileri teknolojiye tanıklık edeceği gibi, “kaçınılmaz sonuçları ve öngörülemez” olduğunu açıkladı.

Ayrıca Buterin, bu olasılığı kabul eden ilk kişi değil. Yılın başlarında Union Square Ventures’in kurucu ortağı Fred Wilson, aynı düşünceleri blogunda dile getirdi. Ethereum’un cephesinin önümüzdeki yıl yeni rakipler tarafından nasıl zorlanacağını konusunda fikirlerini paylaşmıştı.

Bir benzer yorum da, Multicoin Capital ortağı olan Kyle Samani tarafından ortaya çıktı. Samani, geliştiricilerin topluluğu arasında Ethereum platformundan Polkadot ve Cosmos gibi yeni üyelere kayda değer bir kayma olduğunu belirtti. Augur gibi Ethereum tarafından desteklenen uygulamalarda kullanıcı eksikliği haberleri de bulunuyor. Dahası, bazı ICO’ların aşırı değerlenmeleri de, projenin momentumunu tamamen kaybetmesine neden olan faktörler olarak kabul edilen işaretler olarak görülüyor.

Ethereum 2.0 projesinin gelişimi ile ilgili birçok eleştiri bulunuyordu

Aynı zamanda, ekibin tutarlılığı hakkında da bazı soru işaretleri de var. Önde gelen bir Parity geliştiricisi olan Afri Schoeden’in örneğine bakarsak Dothereum adlı bir proje oluşturma çabasını yarım bıraktığını görüyoruz.

2.0 geliştirme projesiyle ilgili endişeleri artıran daha fazla yorum gelmeye devam ederken, Buterin sonunda suskunluğu bozdu. Reddit’te, Ethereum’un gelişimi ile ilgili olayların hala programda olduğunu iddia etti. Sözlerine devam eden Buterin, değişen piyasa dinamikleri veya yönetim kaygıları nedeniyle bir gün bile gecikme yaşamadıklarını vurguladı.

Buterin’e göre, ZK yatırım biçimi, durum kanalı, Plazma devs ve ayrıca 1.x kira teklifleri beklendiği gibi sürekli ilerliyor. Ek olarak, mevcut Blockchain’in yükü önemli ölçüde daha iyi idare etmesini sağlamak için mevcut tüm müşteriler de özenle geliştiriliyor. Blok yayılımında da sabit bir artış gözleniyor.

Bu güncellemeleri paylaşmak için ortaya çıkan Buterin, topluluğun ve Ethereum’a yatırım yapanların tüm endişelerini gidermeye yardımcı olabilir.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin