featured

Ethereum gas ücretleri en düşük seviyelerde iken, ETH fiyatında nasıl bir gelişme olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum, dünya çapında en yaygın olarak benimsenen kripto para projelerinden biridir. Yine de, yüksek gas (işlem) ücretleri nedeniyle negatif düşüncelerle de karşılaşıyor. Küresel olarak kullanıcılar, çeşitli sosyal medya platformlarında altcoin’in son derece yüksek işlem fiyatlarından sürekli şikayet ediyor.

Şok edici bir şekilde, bir zincir ve ölçüm platformu olan Santiment, Twitter’da Ethereum’un işlem fiyatlarının en düşük seviyelerine düştüğünü gösteren bir rapor yayınladı.

Ethereum, kullanıcılara akıllı bir sözleşmeye erişim sağlayan dağıtılmış, izinsiz ve açık kaynaklı bir blockchain’dir. Kripto devi Bitcoin’den sonra piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimidir.

Dikkat çekici bir şekilde Ethereum, Akıllı Sözleşmeler olarak bilinen platform içindeki kodları doğrulayan ve yürüten bir p2p (eşler arası) ağı sunar.

Ethereum gas ücretleri

Ethereum ağında kullanıcılardan herhangi bir işlem yapmak, satın almak, satmak, takas etmek, para basmak vb. için belirli miktarda ücretler alınır. Ethereum daha önce işlemleri için çok yüksek gas ücretlerine sahip olduğu için gülünç bir sicile sahipti.

Ethereum grafik

Son zamanlarda kripto devi, Santiment tarafından kaydedildiği gibi, kullanıcılarına daha düşük işlem ücretleri sunmaya başladı. Santiment, blockchain’ler ve kripto para birimleri için bir finansal piyasa içeriği ve veri platformudur.

Metrik platform, ETH’nin düşük işlem fiyatları haberini Twitter’a taşıdı. 24 Mayıs Salı günü itibariyle, ikinci en büyük blockchain işlem başına 2,54 dolar ücrete sahipti.

Ethereum için sırada ne var?

Santiment’e göre bu, işlem ücretlerinin geçen temmuz ayından bu yana görülen en düşük seviyesi. Bu nedenle, ETH fiyatları için yeni bir dönem başlamış olabilir. Tarihsel olarak, ortalama olarak işlemler 5 doların altına düştüğünde ETH token fiyatları genellikle sıçrama yaşamıştır. Ethereum’un ortalama gas ücretleri düştü ve şu anda son 10 ayın en düşük seviyesinde.

Bununla birlikte, piyasa şu anda dezavantajlı olduğu için yatırımcıların kripto ile alım satım yaparken ve işlem yaparken dikkatli olmaları gerekiyor. Bu nedenle, mevcut küresel düşüş piyasası göz önüne alındığında önemli bir sıçrama gerçekleşmeyebilir.

Çeşitli kripto uzmanları ve finansal analistler, Bitcoin’in daha fazla düşüş yaşayacağını öngörüyorlar. Bitcoin’in düşüş yaşaması durumunda diğer altcoin’ler de benzer şekilde hareket edecektir. Mike Novogratz, dünyanın önde gelen blockchain’i ve kripto para birimi olan Bitcoin için tahminlerinde olumsuz yorumlar yapanlar arasındaydı.

Bir finansal yatırımcı olan Novogratz, Ethereum ve Bitcoin ile tüm DeFi pazarını daha fazla düşüşün beklediğini belirterek bir tweet paylaştı. Tweetinde, 2022’nin yatırımcılar için pek de uygun bir sene olmayacağını vurguladı.

Bitcoin’in tüm DeFi pazarının değerini kontrol ettiği dikkate alındığında, en önemli blockchain olan Bitcoin düşerse, tüm pazar düşer. Bu, da ETH fiyatını olumsuz yönde etkileyebilir.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin