Ethereum fiyat analizi: Günlük ve haftalık göstergeler
Ethereum fiyat analizi: Günlük ve haftalık göstergeler

Ethereum fiyat analizi: Günlük ve haftalık göstergeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa değeri ile ikinici sırada yer alan Ethereum, bu haftayı ATH ile geçirdi. Ether’in ilerlemesinde ağ güncellemesi de önemli rol oynadı. Akıllı sözleşme ekosistemi, ETH 2.0’a geçişe hazırlık olarak bilinen EIP-1559 adlı London Hard Fork güncellemesi ile daha çekici hale geldi.

EIP-1559’un en önemli özelliklerinden biri, Ethereum arzının hızlı genişlemesi. Enflasyon oranını iyileştirmenin yanı sıra ağ üzerinde fee ücretlerinde de istikrar sağlanıyor.

Genel olarak, ETH 2.0 çağrısı ölçeklenebilirlik sorununu ele alıyor. Bu gelişme, saniyede 3.000 işleme kadar yüksek hızda ve daha hızlı işlemlerin önünü açabilir. Buna, olağan İş Kanıtı mekanizmasından Hisse Kanıtı’na geçiş de eşlik ediyor. Bununla beraber son zincir içi analizler, tüm zamanların en yüksek seviyesine yol açtığına inanılıyor. Buna ek olarak Ethereum ağı tarafından 600.000’den fazla ETH’nin yakıldığını biliyoruz.

Madalyanın bir diğer tarafında Ethereum madencileri yer alıyor. Madenciler, ödeme yapmak için kullanılması gereken EIP-1559 ETH yaktığı için mutsuz. Şimdi Ethereum teknik analiz ve grafiklerine göz atalım.

Ethereum haftalık grafik

Ethereum haftalık olarak düzeltmelerini yaparak yükselen kanalın içinde ilerliyor. Yükselen ve genişleyen bir kanalda işlem yapan Ether, 20 Eylül’de bir ayı kapanı şamdan oluşumu yaptı. 10 Mayıs 2021 yılında ATH’sinden sonra yeni bir tüm zamanlar zirvesi gerçekleştirdi.

Grafikteki RSI, akıllı sözleşme ekosistemi için yerel belirteç yeni bir ATH belirledikten sonra bile üçüncü bir düzenli düşüşte. RSI değerleri, seviye 75’in üzerinde yüksek okumalarla, seviye 25’in üzerinde gezinmeye devam ediyor. Bu da haftalık olarak halen yükseliş eğiliminde olduğumuzu gösteriyor.

Ethereum günlük grafik

RSI, 22 Eylül’de aşırı satım seviyesinden çıktıktan sonra, ETH fiyatı 26 Eylül içinde düşüş içi çubuk direncinin üzerine çıkabildi. Böylelikle piyasa değerine göre altcoin liderini yükseliş trendinde tutunabildi.

RSI, seviyesi 25’in üzerinde ise kalmaya devam ediyor. Boğaların aktif olması günlük zaman çerçevesini kontrol etmesini sağlıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin