featured

Ethereum, Eylül Ayında Olması Beklenen ”Metropolis” Güncellemesini Duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve Bitcoin-Cash tartışmalarının azalmasıyla Ethereum’da hızını almaya başladı. Şimdi Ethereum geliştiricileri, bir sonraki büyük güncelleme “Metropolis “‘in eylül 2017 sonlarında gerçekleştirileceğini açıkladı. Bitcoin gibi bu bir HardFork (çatallanma-bölünme) vasıtasıyla gerçekleşecek.

Metropolis, Ethereum için yeni özellikler getireceğinden, Ethereum topluluğu yılın başından beri bu hard fork’u bekliyor.

2017 yılı için Ethereum yol haritasının bu yılın başlarında piyasaya sürülmesinin ardından yoğun çaba öngörülüyor . Bölünme yol haritasında, önümüzdeki sürümde platform için önemli yükseltmeler olacağı belirtildi.

Yılın erken saatlerinde yapılan duyuru, üç ila altı ay süren bir zamana işaret ediyor ve en geç Eylül ayında 6 ay dolmuş olacak.

Zamanlama, pek çok insanın umduğundan daha geç olsa da, haber, Ethereum çatallanmasını isteyenler için sevindirici niteliğinde.
reklam



Metropolis’in şimdilik bilinen yenilikleri şu şekilde;

Yeni sert çatal, bazı önemli yükseltmeleri mümkün kılacak.

Birincisi, anonimliği artırmak için geliştirilen, ‘zk-SNARK’lar’ veya Türkçesiyle, sıfır bilgi kanıtı.. Kullanıcılar bu sayede anonim işlemleri geçmişten daha yüksek seviyelerde gerçekleştirebileceklerdir.

İkincisi, programlama ve akıllı sözleşmeler, yeni güncellemeyle daha kolay hale getirilecek ve mevcut programcılar üzerindeki baskılardan bazılarının azalması sağlanacaktır.

Üçüncü olarak, güvenlik meraklıları için maskeleme, kullanıcıların kendi özel anahtarlarına sahip oldukları adresi belirlemelerine olanak tanıyacak. Bu, kuantum bilgisayar hacklemesine karşı bile, ağdaki güvenliği artıracaktır.

Son olarak yapılacak ‘Zorluk-Bombası’ adı verilen güncelleme ile madencilik katlanarak daha zor hale getirilecek.

Zorluk Bombasındaki amaç, Ethereum madencilerinin bildiği üzere, Ethereum’un üretim şeklinin değiştirilmesi olacak. proof-of-work (PoW) sisteminden proof-of-stake (PoS) sistemine geçiş sağlanacak.

Ethereum Çatallanmanın Fiyatına Etkileri

Bölünmenin fiyatların artmasına veya azalmasına neden olup olmayacağını tahmin etmek oldukça güç. Madencilik yavaşlayacağı için Ethereum fiyatı düşebilir. Ancak diğer taraftan güncellemeler sistemdeki toplam kullanıcı sayısını arttıracağından bu da fiyatın yükselmesine neden olabilir.

Ne olursa olsun, Metropolis yol haritasındaki sondan bir önceki durak. Metropolis güncellemesinden sonra Ethereum’un bir sonraki güncellemesi Serenity ile birlikte istikrar sağlanırsa, bu daha fazla yatırımcının gelmesi, daha fazla yatırımcı da Ethereum fiyatının artması anlamına gelir.

cointelegrapf




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin