700.000'den fazla Ethereum yakıldı; yeni yükseltme daha önemli hale geldi!
700.000'den fazla Ethereum yakıldı; yeni yükseltme daha önemli hale geldi!

Ethereum (ETH) fiyatı 4.000 doların üzerine çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası yükselişine hız kesmeden devam ederken Ethereum fiyatı Mayıs ayından sonra ilk defa 4.000 doların üzerine çıktı. Dünyanın en büyük ikinci kripto parası Ethereum en son 14 Mayıs tarihinde 4.000 doların üstüne çıkmıştı. Yazım sırasında ETH fiyatı 4.000 doların üzerinde yer alıyor.

Piyasanın bu yükselişi NFT’ler, DeFi tokenleri ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk Bitcoin vadeli ETF’sini açıklamasıyla gerçekleşti. İlk Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu ProShares’te bu hafta başında işlem görmeye başlamasıyla fiyat son 24 saat içerisinde %3,7 oranında artarak 65.000 dolara ulaşarak tüm zamanların yeni zirvesine geldi.

ETF haberinden sonra tüm kripto piyasasının toplam değeri 2,6 trilyon dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı. Bu yükselişle birlikte genel olarak tüm kripto piyasası da olumlu etkilendi.

Ethereum fiyatı tekrar 4.000 dolarda

Bugün, Ethereum’un fiyatı daMayıs ayından sonra ilk defa 4.000 doları gördü. Önceki tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra kısa bir süre içerisinde fiyatında önemli bir düşüş yaşamıştı. Ethereum ilk olarak 23 Mayıs’a kadar, Ethereum 2.110 dolara geriledi. Kripto para daha sonra Ağustos başında 3.000 doları kırmadan önce 2.000 ila 3.000 dolar arasında sıçrayarak birkaç ay bu seviyelerde işlem gördü.

Hem NFT’lerin hem de merkezi olmayan finansın (DeFi) artan popülaritesi, Ethereum’un pazar hakimiyetini yeniden sağlamasına olanak tanıdı. Ethereum, akıllı sözleşmeleri veya kendi kendine çalışan kodu kullanan ilk ve en popüler blockchain konumunda.

Akıllı sözleşmeler yoluyla, bankalar gibi merkezi kurumlara olan ihtiyacı atlayan Ethereum’un üzerine çok sayıda merkezi olmayan finans uygulaması inşa edildi. DeFi uygulamalarında kilitlenen toplam değer (TVL) 2021 boyunca önemli bir artış kaydetti ve DeFi Pulse’a göre Ekim ayındaki son artış TVL’yi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 99 milyar dolara yaklaştırdı.

Ethereum tabanlı NFT’ler, sanatçılar ve yaratıcılar arasında özellikle popüler olduğunu kanıtladı. Müzayede evi Sotheby’nin kendi Metaverse pazarını başlatması ve 1.4 milyon kullanıcının kripto borsası Coinbase’in NFT platformuna kaydolmasıyla popülerliğini her geçen gün artırıyor. Son aylarda NFT’ler, NFT’lere dayalı yeni toplulukların çekirdeğini oluşturan CryptoPunks ve Bored Ape Yacht Club gibi koleksiyonlarla sosyal bir boyut kazandı. Daha geçen ay, Sotheby’s Bored Ape Yacht Club adlı çizgi film maymun profil resmi NFT’lerinden oluşan bir koleksiyonu 24 milyon dolara açık artırmaya çıkmıştı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin