Ethereum (ETH) 2.0 Client geliştiricilerin bulduğu eksikliklerle yapıldı
Ethereum (ETH) 2.0 Client geliştiricilerin bulduğu eksikliklerle yapıldı

Ethereum (ETH) 2.0 Client geliştiricilerin geliştirdiği deniz feneri projesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde, Sydney’de bulunan ve Avustralya merkezli geliştiricilerden oluşan bir ekip olan Sigma Prime (SigP), ‘Lighthouse’ adlı yeni açık kaynaklı Ethereum (ETH) 2.0 Client projesini, piyasaya sürdü. SigP ekibi, projenin temellerini, başarılarını ve geleceğe yönelik yol haritasını kısaca açıkladı.

Ethereum (ETH) 2.0 Client geliştiricilerin bulduğu eksikliklerle yapıldı

Ekip, Ethereum 2.0, spesifikasyonunun arkasındaki fikirleri, Ethereum vizyonunun gerçekleştirilmesine yardımcı olmak için kaynaklarını uygulayabilecekleri düşüncesiyle çıktı. Bundan sonra, SigP çalışmaya başladı ve kodu “rust_beacon_chain” isimli bir depoda yazdı. Ekip, tam teşekküllü bir müşteri (Client) başlangıcı gerekli olduğunu anlayarak projelerine başladılar. Çalışmalarını şu şekilde açıkladılar:

Müşteri (Client) yapısına devam etmeye karar verdik ve deniz feneri gibi bir çeşit yol gösterici olabilirdik. Bu fikirle projeye başladık.

SigP, projeyi geliştirirken elde ettikleri başarıları anlatmaya devam etti. Ekip bir SimpleSerialize Rust Kütüphanesi geliştirdi ve sözde rastgele onaylanmış karıştırma algoritmasında bir yanlışı keşfettiler. P2P mesajlaşması için serileştirme formatlarını araştırdılar ve karıştırma ile doğrulayıcı rol atamasının Rust uygulamalarına eriştiler.

Ethereum 2.0’in geliştirilmesi herhangi bir şirkete ait değil

Ekibin yaklaşan çalışması, bir senkronizasyon mantığının uygulanmasını ve mümkün olduğunca çok sayıda tasarım eseri üretmeyi içerir. Gelecek haftalarda ekibin, Beacon Chain bloğu onaylaması konusunda bir kıyaslama yapacağını belirttiler. Ayrıca SimpleSerialize üzerinde ilerleyecek ve validator role-delegation fonksiyonunun dokümantasyonu üzerinde çalışacaklar.

2017’nin başında, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum 2.0 ile ilgili görüşünü açıkladı. Fikrin ortaya çıkmasından sonra, PegaSys, Prysmatic Labs, Status ve Nimbus gibi pek çok geliştirici, Ethereum 2.0 için bir beacon chain ve anahtarlama müşterisi oluşturmaya başladı. Son zamanlarda, Stake (PoS) havuzunun merkezi olmayan Ethereum Kanıtı olan Rocket Pool, Ethereum 2.0’da devam eden gelişmeleri özetleyen bir blog yayınladı. Blogda, Ethereum’un birden fazla düzeyde merkezden dağıtıldığından beri, Ethereum 2.0’in geliştirilmesinin herhangi bir şirkete ait olmadığını belirttiler.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin