Tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra ETH'de sırada ne var?
Tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra ETH'de sırada ne var?

Ethereum ekibi, Berlin hard fork tarihini onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun süredir beklenen Berlin yükseltmesi, önümüzdeki ay Ethereum’un ana ağına konuşlandırıldığında gas ücreti kullanımına yönelik optimizasyonlar devreye girecek.

Ethereum’un uzun süredir beklenen Berlin yükseltmesi, projenin protokol destek lideri Tim Beiko’nun blog gönderisine göre, bu hafta yapılacak ilk testnet güncellemesiyle Nisan ortasında faaliyete girecek.

Berlin güncellemesinin, 14 Nisan’da düşmesi beklenen 12.244.000 blokta ana ağda etkinleştirilmesi planlanıyor – ancak, gerçek blok süresi üretimi değişebildiği için kesin zamanlama değişebilir.

Berlin yükseltmesi ne işe yarar?

Yaklaşan hard fork, gas ücretlerinin kullanımını optimize ederek ve olası Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarına karşı hafifleterek Ethereum ağına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Ana ağda etkinleştirilmeden önce, Berlin güncellemesi ilk olarak 10 Mart’ta test ağlarında – Ropsten’da, ardından sırasıyla 17 Mart ve 24 Mart’ta Goerli ve Rinkeby’de yayınlanacak.

Yükseltme için taslak şartnameler bu yılın Ocak ayında yayınlandı ve beş EIP içeriyordu, ancak bunlardan yalnızca dördü nihai sürüme dahil edildi.

Söz konusu EIP’ler şunlardır: EIP-2565 (ModExp Gas Maliyeti), EIP-2929 (durum erişim işlem kodları için gas maliyeti artışları), EIP-2718 (Tiplenmiş İşlem Zarfı) ve EIP-2930 (İsteğe bağlı erişim listeleri). EIP-2315 (Ethereum Sanal Makinesi için Basit Alt Yordamlar) atlandı.

Duyuruya göre, “Ethereum düğümü operatörleri, katılmak istedikleri ağlardaki fork bloğundan önce düğümlerini yükseltmelidir. Blok süresi değişkenliği nedeniyle, beklenen tarihten birkaç gün önce güncelleme yapılması önerilir.”

Uzun zamandır beklenen bir parti

Başlangıçta 2020 yazı için planlanan Berlin, mevcut Ethereum 1.0 iş kanıtı blok zincirinin bir yükseltmesidir. Geth istemcisine “kritik bağımlılık” nedeniyle merkezileştirme endişeleri de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle birkaç kez ertelendi.

Zamanla, yükseltme önerilen EIP’lerde birden fazla değişiklik gördü ve geliştirme aynı zamanda Aralık 2020’de Ethereum 2.0 işaret zincirinin piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geldi.

Berlin, sırasıyla Aralık 2019 ve Ocak 2020’de hayata geçirilen İstanbul ve Muir Buzulu yükseltmelerini takip ediyor.

Ağın daha az enerji yoğun bir Proof of Stake konsensüs mekanizmasına geçtiğini görecek olan Ethereum 2.0 güncellemesinden önce, mevcut blockchain yükseltme görmeye devam edecek. Bu tür bir sonraki yükseltme Londra olarak adlandırıldı ve Temmuz 2021 için planlandı. Ethereum işlem ücretlerinin çalışma şeklini elden geçirmeyi amaçlayan bir güncelleme olan EIP-1559’u içerecek.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin