Ethereum durmuyor! Fiyat 1.600 doları aştı, işlem ücretleri coştu
Ethereum durmuyor! Fiyat 1.600 doları aştı, işlem ücretleri coştu

Ethereum durmuyor! Fiyat 1.600 doları aştı, işlem ücretleri coştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum oldukça etkileyici bir boğa koşusu yaşıyor. Dijital para birimi bugün ilk kez 1.600 doları geçti. Yazım sırasında 1.604 dolardan işlem görüyor.

Ethereum 1.500 doların ardından 1.600 doları da devirdi

Ethereum, son zamanlarda olumlu bir haber dalgasıyla kendini bir anda yeni ATH’sinde buldu. Dün, ETH, Bitcoin’e karşı ilk kez 1.500 doları geçti.

İki varlık arasındaki oran şu anda yaklaşık 0,043. Ağustos 2018’den bu yana en yüksek seviyesi olan 25 Ocak’ta kısa bir süre için 0,044’e ulaştı. 0,164 oranına ulaşırsa Ethereum, piyasa değeri açısından Bitcoin’i geçebilir.

Ethereum, yıla 730 dolardan başladı, bu da son birkaç hafta içinde %100’ün üzerinde bir artış olduğu anlamına geliyor.

DeFi’ye talep artışta

Ethereum üzerinde çalışan birçok DeFi projesi de talepte bir artış gördü. Synthetix, Aave ve Uniswap için yerel tokenlar, 2021’de özellikle iyi performans gösterdi ve merkezsiz finansın kripto sektörünü adeta ele geçirmesiyle potansiyel bir değişimin sinyalini verdi. Aralık ayında, DeFi 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Soulja Boy ve Mark Cuban gibi büyük ünlülerin mekana girmesiyle NFT hareketi de hız kazandı.

Artan aktivite işlem ücretlerini coşturdu

Bununla birlikte, artan aktivitenin Ethereum kullanıcıları için bazı önemli dezavantajları var. İşlem ücretleri, zaman zaman 500 Gwei’ye kadar çıktı ve kullanıcılar ve projeler için hala büyük bir sorun olarak dikkat çekiyor. ETH Gas.watch’a göre, şu anda bir işlem ortalama 350 Gwei’ye mal oluyor.

Pazartesi günü, ETH vadeli işlemleri, dünyanın en büyük türev alım satım pazarlarından biri olan CME’de başlayacak.

Ethereum’un piyasa değeri şu anda 181,6 milyar dolar civarında.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin