Ethereum DeFi kullanıcı sayısı 4 milyonu aştı

Ethereum’daki DeFi kullanıcı sayısı, bir yılda 8 kat arttı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dune Analytics’ten elde edilen veriler, Ethereum’daki merkezi olmayan finans (DeFi) kullanıcı sayısının dört milyonun üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koyuyor.

Ethereum’daki DeFi alanındaki toplam kullanıcı sayısı, Kasım 2021’in son haftasında dört milyonu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Veriler Dune Analytics’ten geliyor ve bu da Ethereum’daki Uniswap’ın açık ara en popüler DeFi platformu olduğunu gösteriyor.

Uniswap, Kasım 2021 itibariyle üç milyondan fazla kullanıcıya sahip ve pazarın en popüler DEX’idir. DeFi kullanımına önemli ölçüde katkıda bulunan diğer platformlar ve projeler arasında SushiSwap, Compound, Aave, Balancer ve MakerDAO bulunuyor. Bunların çoğu 300.000’i aşan kullanıcı tabanına sahip.

Pazar analistleri ve meraklıları, DeFi alanının istikrarlı büyümesinin bir sonucu olan kilometre taşına şaşırmayacaklar. Daha fazla platform ve teknolojik gelişme, ana akımda da iz bırakan DeFi’nin benimsenmesini hızlandırdı.

Verilerin kendisi, 2020’nin 4. çeyreğinde hızlanmaya başlayan DeFi’nin olağanüstü büyümesine dair iyi bir kanıt sağlıyor. Kullanıcı sayısı 1 yıllık bir süre içinde yaklaşık 8 kat arttı.

merkezi olmayan finans, yatırımcı koruma önlemlerini uygulama tekliflerinde kendisine atıfta bulunan düzenleyicilerin de dikkatini çekti. merkezi olmayan finans kredileri, milletvekilleri için özel bir endişe alanı gibi görünüyor. Şimdiye kadar, piyasayı kısıtlayan herhangi bir yasa yürürlüğe girmedi, ancak düzenleyiciler piyasaya daha fazla odaklandıkça bu durum değişebilir.

DeFi, Ethereum dışındaki diğer ağlarda da yükseliyor

Ethereum, merkezi olmayan finans için bir tür yuvadır, ancak bu uzun sürmeyebilir. Daha yüksek verime ve daha düşük gaz maliyetlerine sahip birkaç yeni nesil blok zinciri ağı şekillenmeye başlıyor.

Hem Solana hem de Cardano, ekosistemlerinin benimsenmesini artırmaya yardımcı olabilecek, merkezi olmayan finans odaklı ürünlerin sayısında bir artış görüyor. İyileştirilmiş performans, kesinlikle bu ağları destekleyen bir şeydir, ancak Ethereum’un da ETH 2.0 yükseltmeleri bekleniyor.

Şimdiye kadar, Ethereum ve Binance Smart Chain kadar yatırımcıları cezbeden muhteşem bir ürün olmadı. Ancak bu ağlar için henüz erken ve Cardano ekosistemi özellikle çabaları için manşetlere çıkıyor gibi görünüyor.

Ağların başarısı yalnızca DeFi’nin değerini artıracaktır. 2021’den bu yana TVL %800’ün üzerinde artarak Ekim 2021’de 200 milyar dolara ulaştı. Teknolojik iyileştirmeler yapıldıkça önümüzdeki yıl büyümede herhangi bir düşüş görülmesi olası değil.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin