Ethereum'da kritik seviye belli oldu
Ethereum'da kritik seviye belli oldu

Ethereum’da en kritik seviyeye çok yakınız! Aşılırsa öyle şeyler olacak ki… RSI göstergesini yanlış yorumlamayın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerde muazzam hareketler sergileyen Ethereum, yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Haftalık kazancı %15’i aşan kripto para birimi 3.400 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ancak bu nefeslenme beklenenin biraz üstünde sürdüğü için alıcılar biraz endişelenmeye başladı.

Ethereum için en kritik seviye 3.500 dolar

Ethereum fiyatı, 3.500 dolarlık direnç seviyesini kırmada biraz zorluk yaşıyor. Bu seviye teknik analizde çok ama çok önemli. Çünkü hem haftalık Kijun-Sen, hem de%100 Fibonacci expansion seviyesi tam olarak 3.500 dolara denk geliyor.

Bu seviyenin üzerinde bir kırılma yaşanırsa, muhtemelen ETH için oldukça büyük bir yükseliş hareketiyle karşı karşıya kalabiliriz.

RSI ne anlatıyor, neden yanlış yorumlanıyor?

Günlük Göreceli Güç Endeksi boğa piyasası koşullarını gösteriyor ve henüz aşırı alım seviyesi olan 80’i görmedi. Bu da Ethereum fiyatının en az 3.800 dolar alanına yükselmeye devam edebileceğini gösteriyor.

Ancak bu gerçekleşse bile satın alma baskısı sona ermeyebilir. Haftalık Göreceli Güç Endeksi, 2022’nin başından bu yana 40 ila 50 aşırı satım seviyeleri arasındaki ticaret sıkışıklığı bölgesinden yeni çıkıyor.

Bunun yanında birçok yatırımcının RSI’ı yanlış yorumladığını söylememiz şart. 70 seviyesini aşırı alım olarak gördükleri için 3.500 dolar civarında bir ayı tuzağıyla karşı karşıya kalabiliriz.

70’in aşırı alım seviyesi olarak yorumlanması durumu, son 10 yıldır değişti. 2012’de Connie Brown’ın çığır açan çalışması ‘Ticaret Uzmanı için Teknik Analiz’ bu konuyu oldukça iyi özetliyor.

Peki Ethereum nereye kadar yükselebilir?

ETH’de yükseliş durmak bilmezse ve ayı tuzağı görmezsek 4.550 dolardaki %161,8 Fibonacci genişlemesine kadar yükseliş görmemiz olası. Aşağı yönlü riskler ise muhtemelen boğa bayrağının alt kısmı ve Ichimoku Bulutunun (Senkou Span A) tepesi olan 3.175 dolar ile sınırlı kalacak.

Bu engel aşılırsa ve düşüş sürerse %50 Fibonacci düzeltmesinin ve günlük Kijun-Sen’in mevcut olduğu 3.000 dolarlık değer alanıyla da sınırlı kalacaktır.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin