Ethereum Core geliştiricisi, PoS ağına geçişle ilgili detayları paylaştı! Geçiş ne zaman olacak?
Ethereum Core geliştiricisi, PoS ağına geçişle ilgili detayları paylaştı! Geçiş ne zaman olacak?

Ethereum Core geliştiricisi, PoS ağına geçişle ilgili detayları paylaştı! Geçiş ne zaman olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum PoW’dan PoS ağına geçmeyi hedefliyor.  Yaklaşık bir yıldır planlanan hedefin hazırlıklarının tamamlanmasına az kaldı. Ethereum’un sonunda bir Proof-of-Stake ağı olacağına dair umutlu bekleyiş sürüyor.  Birleştirme olarak da bilinen geçiş süreci yakında tamamlanması bekleniyor.

Her kripto para ağının güvenliği ve sorunsuz çalışması, fikir birliği mekanizmasına bağlıdır. Ayrıca taahhüt ve ihmal hataları nedeniyle dolandırıcılık ve tekrarı ortadan kaldıracak işlem doğrulama sürecini sağlar. Ancak, iş kanıtı en önde gelen mekanizma olsa da, çevre kirliliği ve yüksek enerji tüketimine dayalı bazı olumsuz etkileri de bulunuyor.

Dolayısıyla, Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasının kullanımındaki artış. PoS, PoW’un bazı zorluklarını ele aldığı için oldukça popüler hale geldi. Ayrıca, en önemli yararlarından biri sahiplerinin coinlerinin bir kısmını veya tamamını stake ederek pasif gelir elde etme olanağı sağlaması oldu.

Permissionless konferansında, Ethereum’un temel geliştiricilerinden biri olan Preston Van Loon, bu açıklamayı katılımcılara yaptı. Her şey planlandığı gibi giderse, Birleşmenin Ağustos ayında gerçekleşebileceğini ifade etti.

Konferansta yaklaşık 5.000 kişiye hitap eden Van Loon, ekibinin bazı planlarını tartıştı. Takımın beklenen ‘zorluk bombası’ tetiklenmeden önce geçişi tamamlamak istediğini açıkladı. Bu muhtemelen Ethereum ağının bozulacağı anlamına geliyor.Van Loon, ‘bomba’yı erteleyebilirlerse en iyi seçeneğin geçişi daha erken yapmak olacağını belirtti.

Şimdiye kadar, Ethereum kasıtlı olarak “zorluk patlaması” olarak bilinen blockchaine kodlanmış bir program ekledi. Programın ağ hızını düşürmesi ve PoW aktiviteleri için yavaş bir sürüklemeye neden olması bekleniyor.

Bu, ağ The Merge’i tamamladıktan sonra PoW ile devam etmeyi planlayan madencilerin cesaretini kırması bekleniyor. Dolayısıyla, ‘bomba’ ile Ethereum, Hisse Kanıtı mekanizmasına geçişini etkili bir şekilde tamamlayabilir.

Ethereum birleşmesi için onay ne zaman gelecek?

Bir Ethereum araştırmacısı Justin Drake, The Merge’i daha erken alma olasılığını doğruladı. Bu hızlı eylemin ağ için listenin başında olacağını belirtti. Ayrıca Drake, zorluk bombasının Ağustos ayında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti. Bu nedenle, programı manevra etmenin tek önlemi, geçişi zamanında tamamlamaktır.

Birleştirme Ağustos ayında gerçekleştiğinde, Ethereum önemli hedeflerinden birini tamamlamı olacak. Son tur, 2023’te gerçekleşecek olan zincirlerinin yükseltilmesi olacaktı. Ancak bu gerçekleşmeden önce, Ethereum’un İyimserlik ve Çokgen gibi diğer L2 ağlarına bağımlılığından başka seçeneği olmayacaktı. Yüksek işlem hacimleri ve ölçeklenebilirlik sağlarlar.

Başka bir Ethereum geliştiricisi olan Tim Beiko, 11 Nisan’da The Merge için olası bir gecikme olduğunu duyurdu. Gölge çatalı testinin başarısından sonra bile Haziran ayında geçiş olmayacağını belirtti.

Ethereum Core Developer Hints At Proof-Of-Stake Shift Taking Place In August 2022

Ancak Beiko, geliştiricileri zorluk bombasının istilasından önce operasyonlarını hızlandırmaya çağırdı. Aksi takdirde, bombayı erteleyebilecek başka bir önlem almaları gerekecekti.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin