Ethereum Constantinople hardforku Ekim’de Testnet'de aktif olacak
Ethereum Constantinople hardforku Ekim’de Testnet'de aktif olacak

Ethereum Constantinople hardforku Ekim’de Testnet’te aktif olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un yaklaşmakta olan hardforku Constantinople, önümüzdeki ay bir test ortamında devreye girecek. Çekirdek geliştiriciler cuma günü haberi duyurdu.

Constantinople, platformun verimliliğini arttırmak, ekonomi politikasını değiştirmek ve ağın ana fikir birliği algoritmasını değiştirmeye teşvik etmek için kullanılan bir kod parçasını içeriyor.

İki haftada bir görüntülü görüşmede konuşan geliştiriciler, geliştirmenin, 9 Ekim civarında, çapraz şebekenin kendisinin koşullarını taklit eden Ropsten adlı çapraz istemci test ağı üzerinde etkinleştireceğini söyledi. Bununla birlikte, test ortamında blok onay sürelerinin tahmin edilememesinden ötürü, testnet aktivasyonu için henüz bir blok numarası henüz kesinleşmedi.

Constantinople yeni düzeltmeler içerecek

Benzer şekilde, Ethereum’un ana ağındaki veya canlı Blockchain’deki Constantinople’ü aktive etme zamanı henüz düzeltilmedi.

Ancak, çağrıda konuşan Ethereum Foundation iletişim sorumlusu Hudson Jameson, önümüzdeki kod değişikliği için kasım veya aralık ayını önerdi.

Ayrıca, video konferansta Etherum’un yaratıcısı Vitalik Buterin de arandı. Buterin, yeni kodun yaklaşımından kaynaklanan değişikliklerin birkaç ay boyunca algılanmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca Constantinople’ün yükselmesini sağlamanın çok az aciliyet gerektiren bir durum olduğunu belirtti.

Buterin şunları söyledi:

Tamamen acil değil. Muhtemelen güvenliği sağlayabilmek için üç aylık bir süre bulunuyor. Buu süre belki biraz daha fazla olabilir.

Constantinople güncellemesinin bir parçası olan Ethereum iyileştirme önerileri (EIP’ler), özellikle de gelir, etherin verilmesiyle ilgili bir geri çekme ile azalan madenciler olmak üzere, bazı tartışmalara neden oluyor. Genel olarak yükseltme, küçük teknik değişiklikler içeriyor.

Geliştiriciler ayrıca Constantinople adındaki bir sonraki hardfork’a dâhil edilebilecek EIP’leri tartıştı. Şu anda Constantinople’ün çalıştırılması sekiz ay sonra planlanıyor.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin