Ethereum, bu gelişmelerle 4.000 dolar ve ötesini görebilir mi?
Ethereum, bu gelişmelerle 4.000 dolar ve ötesini görebilir mi?

Ethereum, bu gelişmelerle 4.000 dolar ve ötesini görebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En büyük altcoin Ethereum, Son birkaç gündür 4.000 doların üzerinde bir hareket umuduyla piyasayı dalgalandırıyor gibi görünüyor. Ancak, aynısı henüz 4.000 dolara ulaşamadı.

Bitcoin’in 60 bin doların üzerinde olmasına rağmen, Ethereum’un fiyatından beklenti de yükseldi. Ethereum 3900 dolara yakın salınırken, kripto paranın son durumuna bakalım.

Ethereum piyasasında zirveye doğru istikrarlı büyüme

ETH’nin fiyatı sıçrayarak 3.800 doları aştı ve Temmuz’un 2000 doların altındaki en düşük seviyelerinden başlayan yolculuk, kısmen daha fazla toplam değer kilitli (TVL) biriktiren Defi projelerine ve EIP-1559’da tanıtılan dezenflasyon mekanizmasına bağlanabilir. Ağın çekirdek geliştiricileri Ethereum 2.0’a doğru istikrarlı bir ilerleme kaydettikçe, en iyi altcoin geçen aydan bu yana yavaş yavaş ivme kazanıyor gibi görünüyor.

Ayrıca, Tüketici Fiyat Endeksi verileri Eylül ayı boyunca fiyatların yükseldiği bir ayı daha vurgularken, makro enflasyon kripto alanını yönlendirmeye devam ediyor gibi görünüyordu.

Yine de EIP-1559 sonrası, ETH’nin enflasyon anlatısına karşı korumasını yakılan ücretlerle daha da güçlendi. Ancak, geçen sonbaharda Defi’nin yükselişi ve NFT’lere artan popüler ilgi, ekibin geçişten sonra hala uğraşması gereken ağ tıkanıklığı gibi sorunlara yol açtı.

Önümüzdeki yol bu önemli unsuru kaçırıyor

Özellikle, Ekim ayının başından bu yana ETH’nin aktif ve yeni adreslerinde istikrarlı bir artış oldu. Ayrıca, yazının yazıldığı sırada aylık bir ATH’de oturan Ethereum’un açık opsiyon seçeneklerinde de bir artış oldu. Aslında, sona erme tarihine göre ETH seçenekleri küresel açık pozisyon alanı, en yüksek sayıda opsiyonun sona erme tarihinin 29 Ekim’de 5 bin dolar seviyesinde yapılan alım opsiyonları belirlendiğini vurguluyor.

Kaynak: Skew

Bunların hepsi ETH’nin yükselişinin ince işaretleri olsa da, geçen hafta ETH’yi 4 bin dolar ve ötesinde durduran tek şey olabilecek bir FOMO eksikliği vardı. Özellikle, ETH alan adreslerin sayısı yıllık ortalamanın oldukça altında kaldı.

Dahası, işlem sayısı Ocak 2021 seviyelerine eşdeğerdi. ETH’nin, kilit dirençleri aşan rallileri tetiklemek için çok önemli olan bireysel yatırımcıların desteğine ihtiyacı varmış gibi görünüyordu.

Kaynak: Glassnode

Ancak, iyi haberler var

Bununla birlikte, iyi haber, kurumsal yatırımcıların artan sermaye girişi ve borsalarda artan çıkışlar gören ETH rezervleri ile Ethereum’un yükselişe geçmesiydi. Özellikle, 400.000’den fazla ETH Coinbase’den çekildi, bu borsa rezervlerini düşürdü ve böylece bir fiyat artışı için ETH’nin ihtiyaç duyduğu şey olan bir arz krizi anlatısını tetikledi.

Kaynak: CryptoQuant

Ethereum, yukarıda belirtilen metriklere bakıldığında 3.880 dolardan işlem görürken, şu anda 4000 dolar çok uzakta değilmiş gibi görünüyordu.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin