Kripto dünyasında bu hafta nasıl geçti? Ön plana çıkan varlıklar neler oldu?
Bitcoin mi Ethereum mu? Geleceğin kripto parası hangisi?

Ethereum bu alanda Bitcoin’i geride bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum, 7 günlük ortalama kullanılarak hesaplanan ayarlanmış değer aktarımı açısından Bitcoin’i gölgede bıraktı. Coinmetrics tarafından yapılan açıklamaya göre ETH bu başarıyı ilk olarak 6 Eylül’de elde etti ve 17 Eylül’de UniSwap (UNI) tokeninin lansmanı ve dağıtımının ardından bir kez daha yaptı. Coinmetrics ekibi bu gözlemi aşağıdaki tweet ile paylaştı.

Ethereum ağı üzerindeki UniSwap (UNI) airdropunun etkilerini daha da genişleten 17 Eylül’deki etkinlik, günlük ETH işlemlerinin sayısını tüm zamanların en yüksek değeri olan 1.406.016’ya yükseltti.

Ethereum ağında günlük işlem sayısı iki aydır 1 milyonun üzerinde

Etherscan.io üzerinden gerçekleştirilen analiz, Ethereum ağındaki günlük ETH işlemlerinin UniSwap olayından bu yana 1 milyonun üzerinde devam ettiğini ortaya koyuyor. Ethereum ağında bu kadar yüksek sayıda işlem 13 Temmuz’dan beri düzenli bir olay ve DeFi’nin kripto para dünyasındaki popülaritesi ile aynı zamana denk geliyor.

Aşağıda mayıs sonundan bu yana günlük ETH işlemlerinin bir grafiği yer alıyor. Grafikte en son 12 Temmuz tarihinde Ethereum günlük işlemlerinin 1 milyonun altında olduğu görülüyor.

Ethereum GAS fiyatlarına bakıldığında ise ETH gönderimi için ortalama maliyetin şu anda yaklaşık 110 Gwei (0,78 dolar) olduğu görülüyor. Bu sayı 17 Eylül’de tanık olunan 3-5 dolarlık ortalama işlem ücretinden ciddi bir düşüş anlamına geliyor.

Bu arada 2017 zirvesinde görülen bir Bitcoin metriği tekrar açığa çıktı. Detayları buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin