Ethereum Birleştirmesinin %99,76'sı tamamlandı! İşte kesin tarih
Ethereum Birleştirmesinin %99,76'sı tamamlandı! İşte kesin tarih

Ethereum Birleştirmesinin %99,76’sı tamamlandı! İşte kesin tarih

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum Birleştirmesinin %99,76’sı tamamlandı. Ethereum istemcileri ve geliştiricileri, kontrol listelerini ve sürümler ve yükseltmeler için çalışmasının ardından %99,76’sı güncellemenin tamamlandı. Ayrıca, Ethereum ağındaki düğümlerin neredeyse %85’i en son istemci sürümlerine yükseltildi. Ağ hash oranının 872 TH/s’nin altına düşmesiyle Birleştirme şimdi 15 Eylül’de gerçekleşmesi bekleniyor.

OKLink’in “Ethereum The Merge Countdown”a göre, Ethereum Birleştirme ilerlemesi %99,76 tamamlandı. Ethereum Mainnet (yürütme katmanı), Beacon Chain (konsensus katmanı) ile birleşecek ve Ethereum’u PoW’dan PoS’a geçirecektir.

Ayrıca, yürütme katmanındaki Paris yükseltmesi ana ağı birleşmeye yarayacak. Son olarak 15 Eylül’de 587500000000000000000 olan terminal toplam zorluğu (TTD) tarafından gerçekleşmesi bekleniyor. Paris yükseltmesinden yaklaşık 13 dakika sonra, bir Beacon Chain doğrulayıcı bir bloğu sonlandırdığında Ethereum PoS’a geçilmesi öngörülüyor.

Tüm bunların ardından Ethereum’un enerji tüketimi %99,95 oranında azalacak. Çoğu Ethereum madencilik havuzu, Ethereum PoS’a geçerken ETC madenciliğine destek verdiğini ifade etti.

Geçen ay, Ethereum geliştiricileri 872 TH/s’lik bir ağ hash oranının 15 Eylül’de Birleşmeyi geçmek için yeterli olduğunu iddia etti. Ancak, hash oranı yaklaşık 900 TH/s’ye ulaştı ve 14 Eylül’de Birleştirme tarihi tahmin edildi. Daha sonra bu oran Bellatrix yükseltmesinden sonra düştü.

Bu nedenle, Ethereum Foundation’ın tavsiye ettiği izleyiciye göre, Birleştirmenin 15 Eylül’de 02:00-04:00 UTC arasında gerçekleşecek.  Madencilik için kalan kalan bloklar 11344 adet.

Ayrıca, Ethereum ağındaki düğümlerin neredeyse %85’i en son istemci sürümlerine yükseltildi. Özellikle %83 Go-Ethereum (geth), %91 Erigon, %99 Besu ve %92 Nethermind yürütme katmanı istemcilerinin düğümleri hazır bulunuyor.

Analistler: Ethereum (ETH) fiyatı Birleşmeden önce düşüyor!

Kripto analisti Big Cheds, Ethereum Merge’in bir “söylentiyi al, haberleri sat” olayı olduğuna inanıyor. Ethereum (ETH) fiyatı 1.750 doların üzerine çıktığından yatırımcılar bir miktarkâr topladı. ETH fiyatı 1700 doların altına düşerse kısa pozisyonları da olumsuz etkileyebilir. Diğer analistler de ETH ivme kaybettiği için aşağı yönlü bir hareket bekliyor. Yazım sırasında, ETH fiyatı son 24 saatte yaklaşık %3 düşüşle 1.716 dolardan işlem görüyor. Birleştirmeden sonra Ethereum fiyatının nasıl hareket edebileceği aşağıda açıklanmıştır.

coingape 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin