Ethereum birleşmesinde son durum: EIP-1559'un kaldırıldığı duyuruldu
Ethereum birleşmesinde son durum: EIP-1559'un kaldırıldığı duyuruldu

Ethereum birleşmesinde son durum: EIP-1559’un kaldırıldığı duyuruldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum, zorluk bombasını devre dışı bıraktığı ve EIP-1559 protokolünü kaldırdığı ilk kodunu başlattı. Ethereum blockchain ağı şu anda bir Proof-of-Stake konsensüs modeline büyük bir geçiş yolunda önemli bir adım attı. Bununla birlikte, bazı ETH madencileri, Proof-of-Work (PoW) sürümüne devam etmek için Ethereum blockchainde bir hardfork önerdiği için son zamanlarda bir tartışma yaşandı. ETHW çekirdeği ilk kodunu 15 Ağustos’ta yayınladı. ETHW Core sürümünün üç ana özelliği şunları içeriyor:

EIP1559 değişti: Madenciler ve topluluk tarafından birlikte yönetilen çok imzalı bir cüzdanın taban ücreti. ETHW’nin başlangıç ​​madencilik zorluğu ayarlandı.

Ancak, uygulamadan kısa bir süre sonra insanlar London Fork’tan önceki tüm blokları açacak boşluklar bulmaya başladı. Bir Twitter kullanıcısı şunları yazdı:

“Belki yanılıyorum, ancak aşağıdaki kod bir blokta durum kökünün değişmesine neden olacak ve sonunda karma değişimini engelleyecek. Londra çatalından beri tüm bloklar etpow zinciri tarafından kabul edilemedi. Başka bir deyişle, ethpow aslında Londra’dan beri bir çatal olacak”.

Ancak, EthereumPoW (ETHW) ekibi yamalı bir kod yayınladı ve oluşan sorunu çözdü. EthereumPoW savunucuları, mevcut fikir birliği modeline dayalı bir Ethereum blockchaine sahip olmaya devam ediyor.

Vitalik Buterin ise bu tekliften tamamen uzaklaştı. Ethereum çekirdek geliştiricilerinin EthereumPoW ile herhangi bir rol oynamayacağını söyledi.

Yönetim hakları nasıl konsolide edilecek?

Kripto varlık yöneticisi Grayscale, Ethereum blockchaininin 2016’da Ethereum Classic (ETC) versiyonunu yaratan ilk hardfork’una sahip olduğunu açıkladı. Ancak Grayscale, 2016’daki ETH ekosisteminin dApp’ler, DeFi ve diğer özellikler açısından bugün olduğundan çok daha az gelişmiş olduğuna dikkat çekiyor. Grayscale şu ifadeleri kullandı:

“Mevcut Ethereum ağının bir PoW çatalı, geliştiricilere ve piyasa katılımcılarına anlamlı zorluklar sunabilecek tüm bu tokenlerin kopya örneklerini getirecek. DeFi’nin karmaşıklığı ve DeFi protokollerinde kilitlenen varlık destekli tokenlerin sayısı, tasfiye edilmeye çalışılan zincir üstü pozisyonlar nedeniyle ETHW’nin fiyatı için feci bir risk oluşturuyor.”

ETHW çatalı, birkaç Ethereum tabanlı protokol için çeşitli sorunları da beraberinde getirebilir.

USDT ve USDC gibi en iyi stabilcoin sağlayıcılarından bazıları, ETHW sürümünü desteklemeyeceklerini açıkladı. Ayrıca Grayscale, ETH PoS’un piyasaya sürülmesinden çok kısa bir süre sonra ETHW için likiditenin ölebileceği için yatırımcıların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin