featured

Ethereum fiyatı, Merge güncellemesinden sonra beklenen performansı gösteremedi! Asıl sebep ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En büyük altcoin olan Ethereum (ETH), 22 Eylül’de 1,420 dolar seviyesinde büyük bir reddedilmeye tanık oldu. ETH, Merge güncellemesine rağmen bir haftada %20’den fazla düşüş kaydetti. Ayrıca şu anda 1,220 dolarda bulunan destek noktasının altına düşme riski de var.

Altcoin’lerin gözdesi olan Ethereum, yatırımcılar tarafından artan bir satış baskısı ile karşılandı.

Önümüzdeki karanlık günler

Ethereum’un satış baskısının çoğu perakende satıcılar tarafından sağlandı. Santiment, 22 Eylül’de attığı bir tweet ile bu korkunç senaryoya ışık tuttu. Burada ETH’nin eski etkili alıcılarının, Merge güncellemesinden bu yana tutulan arzlarını önemli ölçüde düşürdüğü görülüyor.

Ethereum

15 Eylül’de gerçekleşen Ethereum Merge güncellemesi büyük adreslerin davranışlarında bir değişime neden oldu. Tweet’te ayrıca şunlar belirtildi:

Proof-of-stake’e geçişten bu yana geçen 6 gün içinde, 1,000 ila 10,000 adet ETH tutan adresler kümülatif varlıklarının %2,24’ünü sattı. 100 ila 1,000 adet ETH tutan adreslerde ise %1,41 oranında bir düşüş yaşandı.

Burada kesin olan bir şey var. Merge öncesindeki birikim çoğunlukla spekülatifti. Ayrıca, önceki grafikte de görüldüğü gibi, yatırımcılar güncellemeden sonra varlığı elde tutmayı amaçlamadı.

Yatırımcıların satış yapması sürpriz mi oldu? Pek değil. Sahiplerin yaklaşık %50’si büyük kayıplara uğradı. Ethereum için MVRV oranı, geçen hafta büyük ölçüde düştüğü için %-13,6’ya gerilemişti.

Sadece bu değil, madenciler bile aynı vagonda yelken açtı.

Gerçekten de, Ethereum’daki yatırımcı duyarlılığının çökmekte olan durumunun net bir yansıması mevcut.

Herhangi bir çıkış yolu var mı?

Elbette, her zaman bir çıkış yolu vardır. Peki ya yatırımcılar sabırlı olursa?

Ultrason.money’den alınan verilere göre, Merge güncellemesi sırasında ETH’nin dolaşımdaki arzı 120,521,139,31 ETH’yi aştı. O zamandan beri, az bir azalma gerçekleşti. Bu da ETH’nin şu anda deflasyonist olduğu anlamına geliyor.

Arz azaldıkça, ETH yüksek talep gösterirse fiyat artışı gerçekleşebilir. Ancak yine de, her zaman temkinli davranılmalıdır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin