Ethereum, Beacon zincirini Ropsten test ağında başarıyla başlattı! İşte ayrıntılar

Ethereum, Beacon zincirini Ropsten test ağında başarıyla başlattı! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum Ropsten test ağı, önümüzdeki hafta Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşecek ağ yükseltmesinin  Merge yükseltmesinden geçecek. Geliştiriciler, Düğüm operatörlerinin Birleştirme sırasında ve sonrasında ağda kalmak için hem yürütme hem de fikir birliği katmanı istemcisi çalıştırması gerektiğini söyledi. Ethereum geliştiricileri, blockchainin yaklaşmakta olan yükseltmesi ‘The Merge’ için iyi ilerleme kaydediyor. Son olarak bugün erken saatlerde, çekirdek Ethereum geliştiricisi Tim Beiko, Ropsten için yeni bir Beacon Chain’in piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Bu, önümüzdeki hafta 8 Haziran tarihinde Ropsten’e gelecek olan ‘The Merge’ yükseltmesinin lansmanından önceki ilk adım. Beiko şunları duyurdu:

Ethereum’un en uzun ömürlü PoW test ağı, Proof of Stake’e geçiyor! Bugün yeni bir işaret zinciri başlatıldı ve Birleştirme’nin ağda 8 Haziran civarında olması bekleniyor.

Ethereum geliştiricileri, The Merge’den önce Ropsten’de gerçekleşecek iki önemli adımı da ortaya koydu. Birincisi, 2 Haziran’da Beacon zincirinin Bellatrix yükseltmesini etkinleştirmesi gerektiğidir. Daha sonra, “bir PoW toplam zorluk değeri, geçişi tetiklemek için Terminal Toplam Zorluk (TTD) seçilecektir.”

Ropsten test ağı, Ethereum için en büyük test alanlarından biri olarak hizmet ediyor. İşlemler ve diğer değişiklikler için bir kodlama ortamı oluşturmak için Ethereum blockchaine benzer özelliklere sahiptir. Ropsten test ağında yapılan değişiklikler, Ethereum ana ağını doğrudan etkilemez.

Ropsten’deki Merge yükseltmesi, Ethereum ana ağındaki gerçek yükseltmenin nasıl bir görünüme sahip olacağı hakkında fikir sahibi edecek. Ethereum geliştiricileri, sonuçta ortaya çıkan etkileri test ağı ve uygulamaları üzerinde analiz edebilecek. Ayrıca, istemciler geliştiricilere ana ağ Birleştirme’de neler olabileceğine dair ilk bakışları da verebilir.

Ethereum için birleştirme yükseltmesi

Birleştirme, Ethereum blockchain en çok beklenen yükseltmelerden biri olmuştur. Ethereum ağı için İş Kanıtı’ndan Hisse Kanıtı’na büyük bir kaymaya işaret edecek. PoS Ethereum 2.0, ağ ölçeklenebilirliği, işlem ücreti ve çok daha fazlası açısından tonlarca iyi değişiklik getirecek. Ayrıca, Ethereum ağının enerji tüketimini de yüzde 90’dan fazla azaltacak.

Ropsten test ağı ile her şey başarılı olursa, Merge yükseltmesinin Ağustos 2022 tarihine kadar Ethereum ana ağına ulaşmasını bekleyebiliriz. Ethereum blog gönderisinde geliştiriciler, Ropsten test ağında The Merge’i destekleyen istemci sürümünden bahsetti. Blog gönderisinde şunlardan bahsediliyor:

Düğüm operatörleri, Birleştirme sırasında ve sonrasında ağda kalmak için hem yürütme hem de fikir birliği katmanı istemcisi çalıştırmalıdır. Doğrulayıcılar, hangi istemciyi çalıştıracaklarını seçerken, hem EL hem de CL’de çoğunluk istemcisi çalıştırmanın risklerine özellikle dikkat etmelidir.

Güçlü bir düzeltmeden sonra, Ethereum (ETH) bir rahatlama rallisine girdi. Son iki günde ETH fiyatı yüzde 8 arttı ve şu anda 1950 doların üzerinde işlem görüyor. Bununla birlikte, 2.000 dolar seviyelerini aşan zorlu bir artış, potansiyel bir trend dönüşüne yol açabilir.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin