Ethereum ATH yaparken, balina hesapları hareketlilik yaşadı
Ethereum ATH yaparken, balina hesapları hareketlilik yaşadı

Diar araştırması: Büyüme ve durgunluk sorununa rağmen Ethereum balinaları ETH toplamaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fiyatının 100 dolar seviyesine yaklaşması, büyüme konusunda sorun yaşaması ve durgunluğun daha ne kadar devam edeceği gibi sorunlar Ethereum’un gündeminde olan konuların başında geliyor. Ancak bu tür kaygıların devam ettiği bir ortamda Ethereum balinaları Ether tutmaya devam ediyor. Diar Research’in Kasım 2018’de yayınladığı verilere göre ETH balinaları yılbaşından beri yüzde 80 gibi büyük bir oranda artış sağlamış gözüküyor.

Balinalar 2018’de daha fazla daha fazla aktif

TokenAnalyst tarafından sağlanan verileri değerlendiren Diar Research,  5200’den fazla aktif olan işlem adreslerin, Ethereum’un doğuşundan beri Top 1000’de yer alarak kripto parayı destekler nitelikte bakiyelere sahip olduğunu gösteriyor.

Araştırma da şu bulgulara yer veriliyor:

“Bugün, bakiyesini koruyan balinaların 500 tanesi Kasım ayı sonunda tek başına 20Mn ETH’yi cüzdanlarında tutuyorlar. Bu rakam kripto paranın toplam dolaşımdaki arzının yüzde 20’sine denk geliyor. Yılbaşında ise balina adresleri -en yoğun sezonda- 11Mn ve 2017 başında sadece 5Mn oldu. ”

Sunulan sayılara göre, balinaların Ethereum ve Vitalik’e üstün bir güveni var gibi görünüyor. Raporda bahsi geçen balina hareketleri için diğer sebep olarak ise traderlerin çoğunun ETH ile eşleştirilen tokenlerden çıkmasının bir sonucu olarak bahsediliyor.

Ethereum balinaları  sayısında azalma varken tutulan miktar yılbaşına göre artmış

Veriler aynı zamanda, bir Ether tutma esasına göre ve toplam balina varlıkları olarak, bakiyenin Aralık ayının başında, yılın başlangıcına göre, en yoğun sezonunda olduğu gösteriyor. Şu an yılın  başlangıcına göre ise daha az balina adresi var. Düşüş yaklaşık yüzde 30 oranında. Aktif tüccarlar ise dolaşımdaki tedarikin daha fazla tutulmasını sağlamlaştırıyor.

kaynak: Diar Research

Durum ne olursa olsun, kesin olan bir şey var ki o da Ethereum’un kendi problemlerine cevap vermesi gerektiği. Yakında çözüm bulunmazsa, balinalar ayrıca Ethereum’a daha zor zamanlar yaşatabilir.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin