Ethereum balinaları arzın yüzde 39'unu kontrol ediyor! ETH fiyatı baskı altında mı?
Ethereum balinaları arzın yüzde 39'unu kontrol ediyor! ETH fiyatı baskı altında mı?

Ethereum balinaları arzın yüzde 39’unu kontrol ediyor! ETH fiyatı baskı altında mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, büyük yatırımcılar arasında önemli bir arz yoğunluğu gördü ve toplam Ethereum arzının yaklaşık %39’u balina adresleri tarafından tutuluyor.

Ethereum balinalarının ağ üzerindeki hakimiyeti, ağın artan geliştirme faaliyetini ön plana çıkarıyor. Aylarca süren testlerden sonra, yatırımcılar, Şanghay güncellemesi yayına girdikten sonra Mart ayında stake ettikleri ETH’lerini çekmeye başlayacak.

Ethereum balinalarının yoğunluğunun farklı etkileri olsa da, yatırımcıların varlık için gelecekteki fiyat görünümüne dair ipuçları verebilir.

Kripto servetinin birkaç büyük yatırımcının elinde yoğunlaşması, dijital varlık çevrelerinde tartışmalı bir konudur. Bazıları bunun piyasanın doğal bir sonucu olduğunu iddia ederken, diğerleri bu servet yoğunlaşmasının kripto para biriminin merkezi olmayan değerlerine aykırı olduğunu ve piyasa manipülasyonuna yol açabileceğini savunuyor.

Santiment’in verilerine göre, ilk 10 Ethereum balinası toplam dolaşımdaki arzın %20’sinden fazlasını elinde tutarken, ilk 100 Ethereum balinası dolaşımdaki arzın %65’inden fazlasını elinde tutuyor. Öte yandan, ilk 10 Bitcoin balinası toplam dolaşımdaki arzın yaklaşık %4,6’sını elinde tutarken, ilk 100 Bitcoin balinası dolaşımdaki arzın yaklaşık %14’ünü elinde tutuyor.

Ethereum balinalarının bu yüksek konsantrasyonu, özellikle bu büyük yatırımcılar varlıklarını satmaya karar verirse, piyasada oynaklığa yol açabilir. Bununla birlikte, Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla nispeten düşük seviyelerde işlem gördüğünün ve büyük miktarlarda biriktirmeyi uygun hale getirdiğini belirtmekte fayda var.

Konuyla ilgili farklı görüşlerden bağımsız olarak, Ethereum’un arzının, Bitcoin’e kıyasla birkaç büyük sahibinin elinde önemli ölçüde daha yoğun olduğu gerçeği devam ediyor. Bunun Ethereum ekosisteminin geleceği ve fiyatı için önemli etkileri olabilir.

Yazının yazıldığı an itibariyle, Ethereum günlük %4’ün üzerinde kazançla 1.696 dolardan işlem görürken, Bitcoin 23.402 dolardan işlem görüyor. Ethereum balinalarının yoğunluğunun varlığın geleceğini ve bir bütün olarak kripto para birimi piyasasını nasıl etkileyeceği henüz belli değil.

news.todayq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin