featured

Ethereum ayıları, fiyatı 1,000 dolara düşürebilir! Yatırımcılar telaşlanmalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum, 15 Eylül 2022’de merakla beklenen Merge güncellemesi ile Proof-of-Work’ten (PoW) Proof-of-Stake’e (PoS) geçişini başarıyla tamamladı.

Ancak bu tarihi olaydan bir aydan fazla bir süre sonra, Bitcoin’in en yakın rakibi, Merge güncellemesinden önce ikinci en büyük kripto para birimini çevreleyen heyecana rağmen yükselişe geçemediği için fiyatı sabit kaldı.

Şu anda Ethereum, 1,300 dolarlık işareti kırmak ve bunun üzerinde kalabilmek için mücadele ediyor. ETH, düşüşünü derinleştirebilecek bir formasyon içinde işlem görüyor. Acil hedef olarak 1,400 doların kırılması ile yükseliş ihtimali hâlâ geçerli.

Bu yazının yazıldığı sırada en büyük altcoin Ethereum 1,297 dolar civarında işlem görüyor. Son 30 gün içinde %3,6 oranında artış kaydetmeyi başarsa da, blockchain’den beklenen performans bu değil.

Ciddi fiyat düşüşü yaşama olasılığı olduğu için önümüzdeki günler kripto para birimi için daha zorlayıcı olabilir.

Ethereum 1,000 dolarda bulunan destek noktasına düşebilir

Gözde altcoin’in günlük grafiği, fiyatın hâkim düşüş trend hareketini hızlandırabilecek simetrik bir üçgen desen oluşturduğunu gösteriyor.

Ethereum’un durumunda, son birkaç haftadır istikrarlı bir düşüş yaşadığı düşünüldüğünde bu olumlu bir haber değil.

Ethereum grafik

Mevcut düşüş momentumu ile ETH, 1,200 dolar ila 1,000 dolar arasındaki aralığı destek olarak belirlemek için tamamen dik bir düşüş yaşayabilir.

Altcoin’in oynaklığı da yüksek. Ancak bu, trend çizgisinde 1,400 dolara kadar bir fiyat artışını tetikleyebilecek yukarı yönlü bir kırılma fırsatı sunduğu için her iki şekilde de çalışabilir.

Ethereum, 1,400 doları direnç olarak tutmayı başarır ve yükseliş hareketine devam ederse, 1,550 dolar seviyesini test edebilir.

Hâlâ yükseliş yaşayabilir

Kripto alanındaki bazı sektörler Merge güncellemesini bir hayal kırıklığı olarak adlandırsa da, Ethereum’un hâlâ yükselme şansı var.

Aslında BTC fiyatı bir süre konsolide olsa bile ETH, kendi rallisini başlatabilir ve düşüş tezini geçersiz kılabilir.

Koşullar olumlu kalırsa Ethereum, çok kritik bir direnç noktası olan 1,730 doları kırmayı başarabilir. Böylece 2,000 dolar seviyesi yeniden ziyaret edebilir.

Bu gerçekleşirse en gözde altcoin, geçen yılın Kasım ayında ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,878 dolara birkaç adım daha yaklaşacak.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin