Ethereum arzı azalmaya devam ediyor! İşte hedef
Ethereum arzı azalmaya devam ediyor! İşte hedef

Ethereum arzı azalmaya devam ediyor! İşte hedef

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum arzı 2023 yılında önemli ölçüde düştü ve 66.000 ETH dolaşımdan kaldırıldı, bu da kripto para başına 1.780 dolar olan mevcut fiyatla yaklaşık 117 milyon dolar değerindedir. Arzdaki bu önemli düşüşün, piyasadaki en büyük ikinci dijital varlık üzerindeki baskının bir kısmını hafifletmesi ve giderek daha az bulunması bekleniyor. Mevcut yakma oranıyla, yıllık tahmini 614.000 Ethereum dolaşımdan kaldırılacak ve bu, mevcut fiyatla 1.09 milyar dolara eşit.

Ethereum ağı, Ağustos 2021’de Londra Hard Fork olarak bilinen ve Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 1559’u tanıtan çok önemli bir güncellemeden geçti. Bu öneri, işlem ücretlerinin bir kısmını yakan bir taban ücret mekanizmasının uygulanmasına yol açtı. O zamandan beri, Ethereum ağı sürekli olarak kripto paraları yok ediyor, genel arzı azaltıyor ve deflasyonist baskı yaratıyor.

Devam eden yakma işlemi, dolaşımdaki toplam kripto para sayısını azalttığı için Ethereum ekosistemi üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Arzdaki bu azalma, dijital varlığa yönelik artan taleple birleştiğinde, Ethereum‘un fiyatını yükseltme potansiyeline sahip. Yılda yaklaşık 614.000 ETH’lik mevcut kullanım oranı, EIP-1559’un getirdiği değişikliğin büyüklüğünü daha da vurgulamaktadır.

Ağdaki işlem sayısı ve bunlarla ilişkili gaz ücretleri gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak yanma oranının dalgalanabileceğini dikkate almak önemlidir. Ethereum, bir proof-of-stake (PoS) mutabakat mekanizması olan Ethereum 2.0’a doğru ilerlerken, ağın daha verimli hale gelmesi bekleniyor, bu da yanma oranını ve piyasa üzerindeki etkisini etkileyebilir.

Sonuç olarak, Ethereum’un artan yıllık yanma oranı, dijital varlığın genel arzında önemli bir azalmaya yol açtı.Yok edilen toplam kripto para miktarı 66.000 ETH’yi aştığından, artan talep ve daha yüksek fiyatlar potansiyeli ile pazar dinamiklerinin gelişmesi bekleniyor. Yatırımcılar, Ethereum ekosistemindeki gelişmeleri ve yanma oranını etkileyen faktörleri yakından takip etmeli.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin