Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı
Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı

Ethereum analizi: ETH düşen kanalda ilerliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum geçtiğimiz günlerde önemli bir destek alanının altına düştü ve bu alanı direnç haline getirdi. Halen düşen bir kanalın destek hattına doğru düşüş eğiliminde bulunuyor.

Bu kanalın içinde, ETH fiyatı % 40 oranında azaldı. Ancak, bazı geri dönüş belirtileri göstermeye başladığı da görülüyor.

Twitter’da TheCryptoCactus, Ethereum için mevcut işlem modelini açıkladı ve fiyatın 137 dolarlık alt destek alanını test etme olasılığını öne sürdü.

Ethereum fiyatına daha yakından bakalım ve oraya ulaşma ihtimalinin olup olmadığını analiz edelim.

Düşen kanal formasyonu

Ethereum fiyatı, 16 Temmuz’dan bu yana düşen bir kanalda işlem görüyor. Başlangıçta 155 dolar seviyesinde bir destek alanı oluşturdu ancak 21 Kasım’da bu değerin altına düştü.

Sonrasında, fiyat, bölgeyi kaybetmesinden sonra burayı direnç olarak doğruladı. Halen, kanalın azalan destek hattına denk gelen 135 dolar olan bir sonraki destek alanının biraz üstünde bulunuyor.

Ethereum Descending Channel

Fiyatın direnç alanını kırabileceğine ve kanalın direnç hattına yöneleceğine ihtimal veren iki ana neden var.

Fiyat 26 Kasım’da Bollinger bandının altına düştü. Her seferinde inen kanalın içinde işlem yaparken direnç hattına doğru yukarı doğru bir hareket meydana geldi.

Ek olarak, günlük RSI 30’un altına düştü. Geçtiğimiz yıl bunun gerçekleştiği her seferinde bir tersine hareket meydana gelmişti.

Ethereum Reversal

Ethereum/Bitcoin çiftinde son durum

Mevcut ETH/USD artışı gerçekleşirse ve Ethereum’un artış oranı BTC’den yüksek olursa ETH/BTC çiftinde de bir yükseliş görebiliriz.

Twitter kullanıcısı cryptoMichNL mevcut ETH/BTC hareketinin 2016’daki görünümün 2017 yukarı doğru hareketinden önceki harekete çok benzer olduğunu belirtti.

Direnç çizgileri çok benzer ve 100 günlük hareketli ortalama (MA), fiyatların kopmadan hemen önce 2016’da yükseldiği ve şu anda aynı şeyi yaptığı için bazı benzerlikler gösteriyor.

Bununla birlikte, RSI çok farklı bir konumda ve destek hattının dokunuşları dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere direnç alanının altındaki fiyat hareketi ve düşüşün yüzdesi/süresi çok farklı.

Dolayısıyla, benzerlikler olsa da, mevcut hareketin öncekinin bir fraktalı olduğu sonucuna varmak için yeterli veri yok gibi gözüküyor.

Ethereum Bitcoin

Sonuç olarak, hem ETH/USD hem de ETH/BTC çiftleri uzun bir süredir düşüş eğiliminde. Ancak, her ikisi de tersine dönmüş olabileceğine dair işaretler verdi ve yakında yukarı doğru hareketler görülebilir.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin