Ethereum alternatifi olabilecek iki altcoin! İşte detaylar
Ethereum alternatifi olabilecek iki altcoin! İşte detaylar

Ethereum alternatifi olabilecek iki altcoin! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son beş yılda sahip olabileceğiniz en iyi yatırım, belki de Ethereum’du. Dünyanın ilk programlanabilir blok zinciri, yerel tokeni olan ETH’nin fiyatının 2017 Mart ayından bu yana %13.000’den fazla fırladığını gördü. Gelecek tam olarak geçmişe benzemese de, önümüzdeki yıllarda devasa getiriler sağlayabilecek umut verici bazı altcoin’ler var. Bir sonraki Ethereum’u arıyorsanız, Cardano ve Solana yatırımınız için ikna edici argümanlar sunuyor.

Cardano

2017 yılında Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson tarafından kurulan Cardano, şu anda 26.9 milyar dolarlık piyasa değeriyle sekizinci en değerli kripto para birimidir. Ethereum gibi, Cardano da akıllı sözleşmelerin veya iki taraf arasındaki belirli koşullar karşılandığında çalışan kendi kendine yürütülen bilgisayar programlarının kullanılmasını sağlar. Bu yapı, genel olarak kripto para birimleri için şimdiye kadar en umut verici kullanım durumu olan DeFi protokolleri ve değiştirilemez tokenler gibi merkezi olmayan uygulamaların çoğalmasına izin verir.

Cardano’nun blok zinciri, Ethereum‘un bugün yapabileceği 14 işlemden çok daha fazla, saniyede 250 işlem (TPS) işleyebilir. Bu, Cardano’ya geliştiricileri çekmek için büyük bir avantaj sağlıyor, çünkü özellikle hız ve ölçeklenebilirlik, kripto para birimleri söz konusu olduğunda çok önemli bir konu. İleriye baktığımızda, Hydra’nın eklenmesi Cardano’nun verimini teorik olarak 1 milyon TPS’ye çıkarabilir.

Cardano’yu benzersiz bir proje yapan şey, akademik araştırmanın yanı sıra beş aşamalı bir geliştirme sürecinin kullanılmasıdır. Şu anda, yan zincirlerin uygulanmasıyla ölçeklendirmeyi ve ağı kendi kendine sürdürülebilir kılacak yönetişim özelliklerini içeren son iki aşamadadır. Bunlar tamamlandığında, Cardano’yu oradaki en kapsamlı ve iyi düşünülmüş blok zinciri olarak sağlamlaştıracak. Kripto para birimleri 2022’ye başlarken, Cardano’nun yerel tokeni ADA, bu yıl değerinin %39’unu kaybetti. Bu, altcoin’e inanan uzun vadeli yatırımcılar için güzel bir giriş noktası sağlar.

Solana

Solana, 2020 yılında eski Qualcomm mühendisleri Anatoly Yakovenko ve Greg Fitzgerald tarafından halka sunuldu. Bir PoS sistemi kullanır, ancak aynı zamanda işlem sürelerini hızlandırmak için her bloğa bir zaman damgası ekleyen bir mekanizma olan geçmişin kanıtı olarak adlandırılan bir şeyi de çalıştırır. 7 Mart itibariyle Solana, 26.4 milyar dolarlık piyasa değeriyle dokuzuncu en büyük kripto para birimiydi.

Ethereum ve Cardano gibi Solana da akıllı sözleşmelere olanak tanıyan bir blok zinciri. Ancak Solana’yı gerçekten özel yapan şey, yüksek işlem hızları ve ultra düşük maliyetleridir. Bank of America’daki bir analist, Solana’yı “dijital varlık ekosisteminin vizesi” olarak adlandıracak kadar ileri gitti.

Aslında, Solana Pay’in yakın zamanda lansmanı ile proje, kazançlı elektronik ödeme alanını doğrudan hedef alıyor. Yatırımcılar, kripto para ödemelerini neredeyse hiçbir maliyet olmadan kabul edebilirken aynı zamanda müşterilerle daha önce mümkün olmayan doğrudan bir bağlantı kurabilirler. Bu, ilerlemeye dikkat etmek için heyecan verici ve ilginç bir özellik olacak. Yerel tokeni SOL %51 düştüğü için Solana da yıla sert bir başlangıç yaptı. Jeopolitik kargaşa, artan enflasyon ve bekleyen faiz artışları, yatırımcıları riskten kaçınma yaklaşımını benimsemeye yöneltti.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin