Ethereum Altair yükseltmesine, sayılı gün kaldı! İşte detaylar
Ethereum Altair yükseltmesine, sayılı gün kaldı! İşte detaylar

Ethereum Altair yükseltmesine, sayılı gün kaldı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum yakında gerçekleşmesi beklenen  Altair yükseltmesi, ağın işaret zincirine yeni  özellikler katacak. Uzmanlar, bunu “Birleştirme”den önce ağa önemli bir ekleme olarak değerlendiriyor.

Ethereum Londra güncellemesiyle birlikte EIP-1559’u ortaya çıkardı. Bu hafta 27 Ekim’de gerçekleşmesi planlanan Altair yükseltmesi, işaret zincirinde (ETH2’nin stake zinciri) yükseltmeler yapması planlanıyor.

Staking, Ethereum’un “Triple Halving“ anlatısının anahtarı. Stake etme ve ücret yakma mekanizması birlikte ETH fiyatlarını yükselten kıtlığa neden olacak. “Triple Halving“, ETH’nin stake ve yanma nedeniyle sürekli olarak dolaşımdan çekilmesine dayanıyor.

Ethereum blogu, güncellemeyi yakın tarihli bir duyuruda açıkladı. Güncelleme şöyle:

Altair işaret zinciri yükseltmesi, Ethereum ana ağında etkinleştirilmeye hazır. Yükseltme, 27 Ekim 2021, 10:56:23 UTC saatiyle yayınlanacak.

Gerçekleşecek yükseltme ile birlikte Ethereum kullanıcıları doğurudan etkilenmeyecek. Yükseltme ile birlikte tamamen fikir birliği mekanizmasını ve düğüm operatörleri etkilenecek. Ethereum’un yükselen fiyatıyla birlikte birkaç DeFi tokeni düştü. Fiyatlardaki düşüşe rağmen DeFi TVL yükselişine devam ediyor. Defi protokollerinde kilitlenen toplam değer geçen hafta 233.8 milyar doların üzerine geçti. Kripto veri toplayıcı Dune Analytics’e göre, 3.59 milyondan fazla benzersiz cüzdan, en az bir DeFi protokolü ile etkileşime girdi.

Ethereum ağı için sırada ne var?

Twitter’da yer alan kripto analistleri, Ethereum’un daha az alakalı hale geldiği, DeFi tokenleri ve L2 çözümlerinin ana akım haline geldiği çok zincirli kripto piyasasının durumunu tartışmaya devam ediyor. Buna karşılık, “Ethereum Triple Halving” anlatısının yazarı, eğilimleri tahmin etmenin geçerliliği üzerinde tartıştı.

Ethereum ağını “The Merge” için hazırlamanın yanı sıra, işaret zinciri yükseltmesi “sharding” hazırlığına daha fazla önem veriyor. ETH ağı 64 paralel blockchainin, “parça zincirlerinin” piyasaya sürülmesiyle birlikte ağda yaşanan tıkanıklarında azalması bekleniyor.

Analistler, yaklaşan güncelleme ve eski bir Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi tarafından yayınlanan açıklamayla birlikte ETH fiyatının yükseleceğini ön görüyor.  Açıklamaya göre, bir Ethereum ETF’nin SEC tarafından onaylanması çok yakın.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin