Ethereum aktif arzı son 17 ayın en düşük seviyesinde: Fiyat nasıl etkilenecek?
Ethereum aktif arzı son 17 ayın en düşük seviyesinde: Fiyat nasıl etkilenecek?

Ethereum aktif arzı son 17 ayın en düşük seviyesinde: Fiyat nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6-12 aylık bir zaman diliminde ölçülen aktif Ethereum (ETH) arzı, 17 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Ethereum aktif arzı dibi gördü

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre kripto para birimine olan talep çok beklenen protokol geçişinin yaklaşmasına rağmen 15,1 milyondan fazla ETH’nin birikimde olduğunu gösteriyor. En yüksek seviyesinde, aktif arz neredeyse 40 milyona yakındı.

Ethereum aktif arzı
Ethereum aktif arzı

Geçmişe bakıldığında yukarıdaki metrik en son 6 ay ile 12 ay arasında hareket eden dolaşımdaki arz miktarının altını çiziyor.

Yatırımcılar kripto paralarını tutuyor, işleme sokmuyor

Düşen rakam, Ethereum yatırımcıları arasında artan miktarda HODLing davranışı olduğunu gösteriyor.

Glassnode, talep tarafı verilerini HODL Waves olarak bilinen farklı bir grafikten alıyor. Benzersiz metrik, yatırımcıların Ethereum’u elinde tuttuğu oranı yansıtıyor. Rakamdaki artış, uzun vadede küçümseyen bir satış duygusu anlamına geliyor. Aksi takdirde ise tamamen güçlü bir düşüş eğilimi demek.

HODL Waves
HODL Waves

Veriler, birçok yatırımcının 2019’da Ethereum tokenleri biriktirdiğini gösteriyor. Şu anda bu sayı, kripto para biriminin son 12 ayda el değiştirmeyen mevcut arzının yarısından fazlasını oluşturuyor.

Yalnızca arz tarafında, Ethereum’un yıllık zirveye ulaşma ihtimali ise daha yüksek. Giderek daha fazla token dolaşımdan çıktıkça ve yatırımcılar arasındaki talep büyüdükçe ETH/USD daha da yükselebilir.

Ethereum bu yıl şimdiye dek boğaların lehine bir görünüm izledi. Kripto para birimi, mart ortasındaki en düşük seviyesinden yüzde 328 sıçramayı bildi. Ve aynı temellerle, kripto para biriminin yıl içinde daha da yükselebileceği ifade ediliyor.

Bu arada bir analist, Bitcoin fiyatı için sıradaki düşüşün yüzde kaç oranında olacağına dair tahminlerini açıkladı. Buradan okuyabilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin