featured

Ethereum akıllı sözleşmeleri oluşturmak için en gelişmiş 3 araç

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum akıllı sözleşmeleri, dApp geliştiricileri için yapı taşlarıdır. Bu tür sözleşmeleri oluşturmak ve onlarla uygun bir şekilde iletişim kurmak çok karmaşık olabilir. Aşağıdaki güçlü araçlar, tüm bu yenilikçi teknolojilere kendi yollarıyla erişim sağlıyor. Bu araçlar genel potansiyel ve erişilebilirlik açısından sıralandı.

Ethereum akıllı sözleşmeleri ile Ethereum dünyasına kolay geçiş

3- EthFiddle

Ethereum akıllı sözleşmeler oluşturmak istendiğinde EthFiddle’dan daha kolay bir yol bulunamaz. Daha spesifik olarak, bu Loom Ağı tarafından desteklenen bir çevrimiçi editör ve kodlama aracı. EthFiddle, Javascript çevrimiçi editörü JSFiddle’dan sonra adlandırılır ve temelde aynı işlevleri sağlar. Kullanıcıların Ethereum akıllı sözleşmelerini doğrudan editörden oluşturup paylaşmasına olanak tanıyor. Ethereum sözleşmeleri dünyasına adım atmanın iyi bir yolu.

EthFiddle’ı öne çıkaran ilginç bir özellik, güvenlik denetimlerini gerçekleştirme potansiyeli. Bu işlevsellik ya yavaş ya da biraz momentumda kırılmış gibi görünse de, Ethereum akıllı sözleşmelerin, denetlenmesi büyük önem taşıyor. Tüm kodun düzgün bir şekilde çalıştığından ve beklenmedik sonuçlar doğuramayacağından emin olmak her zaman geliştiricilerin bir numaralı önceliği.

2- Remix

Her ne kadar Remix kullanılabilirlik açısından EthFiddle çok benzer olsa da getirdiği çözüm akıllı sözleşme kodlayıcılar arasında çok daha fazla tercih ediliyor. Kullanıcıların akıllı sözleşmeleri tarayıcılarından yazmasını ve derlemesini sağlayan temiz bir arayüz. IDE ayrıca sorunları tanımlamaya yardımcı olmak için hataları denetliyor ve göz ardı edilmemesi gereken işlemler için analiz özelliği sunuyor.

Analysis (Analiz) sekmesi tarafından sunulan özelliklerden biri potansiyel maliyetlerden kaçınmak. Ayrıca, geliştiricilerin derleyici sürümleri arasında geçiş yapmaları da mümkün. Yerel bilgisayardaki dosyalara erişmek isteyen kullanıcılar için, Remixd kullanımı da bir olasılık.

1- Truffle Süiti

Truffle, Ethereum akıllı sözleşme geliştiriciler için çok güçlü bir araç. Bu araç takımının üç farklı yönü bulunuyor. Her şeyden önce, Ethereum Sanal Makinesi aracılığıyla blokajlar için geliştirme ortamı ve test çerçevesi var. Truffle çözümü odaklı olduğu için, bu akıllı sözleşme kodlayıcılarının vaz geçilmezi.

Ayrıca yukarıdakilere ek olarak kullanıcılara, sözleşmeler ve geliştirici uygulamalarını uygulamak için kişisel bir Blockchain erişim sağlayan Ganache aracı da var. Dapp gelişimini çok daha kolay hale getiren bir ön uç kütüphaneleri koleksiyonu olan Drizzle dahil, bu araçların hepsi Ethereum akıllı sözleşme teknolojisine sahip ve geniş bir amaç için kullanılıyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin