Ethereum ağındaki kilitli Bitcoin devasa rakamlara ulaştı
Ethereum ağındaki kilitli Bitcoin devasa rakamlara ulaştı

Ethereum ağındaki kilitli Bitcoin devasa rakamlara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son DeFi çılgınlığı, son iki ayda Wrapped Bitcoin kullanılarak 900 milyon dolar değerinde Bitcoin’in tokenize edildiğini gördü.

Son DeFi boğa döngüsü, popüler Bitcoin (BTC) tokenlaştırma protokolünün kilitli toplam değerini (TVL) %900 artırdı. Wrapped BTC’nin (WBTC) boyutu 1 milyar doları aştı.

Dönüm noktası

Dönüm noktası, Ethereum’da (ETH) tokenize edilen tüm Bitcoin’lerin TVL’sinin ilk kez 1 milyar doları aşmasından dört hafta sonra geliyor. Şu anki tokenize Bitcoin’in TVL’si yaklaşık 1,5 milyar dolar olup, WBTC bu rakamın şu anda üçte birini temsil ediyor.

Wrapped Bitcoin şu anda TVL açısından beşinci en büyük DeFi protokolü durumunda. Tüm sektörün kilitli sermayesinin yaklaşık %10’unu temsil ediyor. WBTC’nin TVL’si 8 Temmuz civarında ilk kez 100 milyon doların üzerine çıkmıştı.

Wrapped Bitcoin, kullanıcıların Bitcoin’e sabitlenmiş bir ERC-20 tokenı olan WBTC karşılığında BTC’yi kilitlemelerine izin veriyor. WBTC, BTC sahiplerinin onu teminat olarak kullanarak çeşitli Ethereum destekli merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemine erişmesine olanak tanıyor.

2020’nin ilk yarısında, WBTC’nin TVL’si 4 milyon dolardan 36 milyon dolara çıktı ve üçüncü çeyrekte DeFi’ye olan aşırı talepten dolayı önemli rakamlara geldi.

DeFi balonu, Mayıs ayının sonunda piyasaya sürüldüğünden bu yana Ren’in (REN) VM’si 300 milyon dolardan fazla BTC’yi kilitleyerek diğer Bitcoin tokenlaştırma protokollerinden de yararlandı.

REN’in fiyatı aynı dönemde yaklaşık olarak %180 arttı ve token Coinbase’de listelendikten sonraki 24 saat içinde %14 sıçradı.

PieDAO’nun TVL’si Temmuz ayında kısa bir süre yükseldikten sonra Mayıs ayının 1 milyon $’ın altındaki seviyelerine geri dönerken, tüm tokenlaştırma protokolleri kalıcı bir başarı elde edemedi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin