17 Eylül Ethereum fiyat analizi: ETH için beklenen seviyeler ve önemli noktalar
17 Eylül Ethereum fiyat analizi: ETH için beklenen seviyeler ve önemli noktalar

Ethereum 28 Eylül fiyat görünümü: ETH’de 230 dolar önemini koruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 28 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum dün 210 dolar civarında 4 saatlik 100 HO desteğine tutunduktan sonra yükselişe geçti.
  • 4 saatlik 200 HO seviyesini de hızlı geçen Ether, dün belirttiğimiz 230 dolar kritik direncini geçme mücadelesi veriyor.
  • Bu seviye ETH/USD paritesi için aynı zamanda yeniden yükselen trende girmesini sağlayacağı için oldukça kritik

Ethereum son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 7,52 oranında prim kazanırken, bu kazanım Bitcoin karşısında an itibarıyla yüzde 2,38 oranında gerçekleşiyor.

Ethereum 28 Eylül teknik analizi

Ethereum şu an saatlik 100 ve 200 Hareketli ortalamaların üzerinde fiyatlanırken, pozitif bir görünüm çiziyor. Fakat fiyatın kritik bir direnç seviyesi olarak gördüğümüz 230 dolarda bir miktar oyalandığını görüyoruz.

Sabah saatlerinde henüz 230 dolar seviyelerini geçebilecek ivmeyi yakalayamayan Ether, grafikte görülen yükselen trend çizgisini kararlı bir şekilde kırması halinde ilk hedef olarak 250 dolara doğru hareket edebilir. İlk hedef olarak gördüğümüz bu seviye aynı zamanda 170 dolardan başlayan yükseliş hareketinde ikinci tepe noktası konumunda.

Bu yükseliş trendinin ise ilk tepe noktası 230 dolar ve bu ETH/USD şu an bu seviyeyi geçmek için mücadele ediyor. Piyasayı etkileyecek derecede olumsuz gelişmelerin yaşanmaması durumunda teknik olarak yükseliş trendinin devam etmesi beklenirken, bu yükselişte dalgalı fiyat hareketlerine göre oluşabilecek bir tepe noktası varsayımsal olarak 280 dolar seviyelerine denk geliyor.

Hafta sonu hareketlerinde hacimsel olarak bir zayıflama beklenirken, olumlu görünüm ile birlikte önümüzdeki hafta bu seviyelere ulaşması muhtemel bir varsayımdır.

Alış yönlü açılacak pozisyonlarda yukarıda belirttiğimiz hedef noktaları kar alma seviyesi olarak kullanılabilirken, bu tür riskli işlemlerde mutlaka stop loss kullanılması gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

Buna göre olası bir geri çekilme senaryosu da düşünülerek, risk algınıza göre saatlik grafikte 200 ve 100 HO’ların hemen altına koyabilirsiniz. Çünkü kripto para fiyatları bu seviyelerde genellikle anlamlı tepkiler vermektedir. Yükselişin devamı görüldüğünde ise stop loss seviyeleri kademeli olarak arttırılabilir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

ETH/USD paritesinin 230 dolar bandında yataya geçmesi ile stokastik osilatörün aşırı alım bölgesinin altına geçip yatay hareketler gösterdiğini görüyoruz. Stoch göstergesinin yukarı ivmelenmesi ise alışların hızlanmasını destekleyecek nitelikte olacaktır. Bunun yanında trendin gücünü hesaplamak için RSI’ın 50 seviyesinin üzerinde ve CCI göstergesinin 100 seviyesine doğru hareketi oldukça önemlidir.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin