24 Mayıs Ethereum analizi: ETH için beklenen seviyeler
24 Mayıs Ethereum analizi: ETH için beklenen seviyeler

Ethereum 27 Ekim fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 27 Ekim fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetliyoruz.

  • Ethereum dün piyasa genelinde yaşanan hızlı yükseliş sonrası fiyatını 210 doların üzerine çıkardı fakat sonrasında yine hızlı bir şekilde 205 dolar seviyelerine kadar indi.
  • Bu yükseliş hareketi kazanımların artmasını sağlamasa da Ether için yatay seyrinin bir kademe üzerine çıkmasına yardımcı oldu.
  • 200 doların üzerinde oldukça sağlam bir desteği olduğunu gördüğümüz ETH/USD paritesi yukarı yönlü ivme için bir işaret bekliyor gibi görünüyor.

Ethereum geride bıraktığımız haftayı nasıl değerlendirdi?

Ethereum geride bıraktığımız hafta içi hareketlerinde oldukça düşük bir volatilite gösterdi. Öyle ki 207 dolar seviyelerinden açılan işlemler en fazla 212 dolar seviyesini gördü. Aşağı yönde ise 202 dolar Ethereum için bir dip noktası oldu. Bu bağlamda bütün bir haftayı 10 dolarlık bir dalgalanmada geçiren Ether için oldukça sakin bir haftaydı.

Diğer yandan haftalık genel görünümün sakin olması yanında Ether için aşağı ivmeli bir hava hakimdi. Tüm hafta içi boyunca yalnız Cuma gününü artıda kapatmayı başaran Ether’in bu durumu ise kripto piyasalarına hızlı bir şekilde giriş ve ardından kademeli olarak çıkış yapan yüksek miktarları fonların bıraktığı tortu sayesinde oldu.

Ethereum 27 Ekim fiyat hareketleri

ETH/USD paritesi hafta sonu hareketlerinde de mevcut duruşunu bozmayarak, düşük hacim ile ilerliyor. Ether fiyatına genel olarak baktığımızda 200 doların üzerinde kaldığını görürken bu gelişme, aşağı yönlü esnekliğinin oldukça sert olduğu izlenimini veriyor.

Yatırımcıların bu durumu kabul edip, Ether’in yükseleceği yönde bir algısı oluşursa, ETH/USD paritesinin diğer kripto paralardan daha hızlı yükselebileceğini görebiliriz.

Diğer yandan muhtemel bir balina hareketi olarak gördüğümüz dün sabah ki volatilit hareketin piyasayı test etme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Buna göre balinalar piyasadan bekledikleri tepkileri almamış olacaklar ki bu işlemlerin devamı gelmeyerek, fiyat yeniden –hemen hemen- eski çizgisine geri döndü.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Saatlik görünümünde 100 ve 200 hareketli ortalamasının arasında bulunan Ether için MACD göstergesi yazım esnasında nötr bir görünüm sergiliyordu. Mevcut fiyat hareketlerinin ise stokastik göstergesini ise aşırı alım bölgesine taşıdığını görüyoruz. Yüksek bir alım gözükmemesine rağmen Stoch’un bu seviyelerde olması, düşük bir miktarlı alışlara karşın satışların daha düşük kalmasından kaynaklanıyor.

Ayrıca Ether için saatlik RSI göstergesi 50 seviyesinin üzerindeki konumu ile hafif yönlü yükselişi destekleyen konumda bulunurken CCI göstergesinin zayıf da olsa yukarı yönlü hareketi hacmin yükselebileceğine işaret ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin