Ethereum'da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı...
Ethereum'da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı...

Ethereum 22 Eylül fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 22 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum dünkü yükselişi ile 252 dolar seviyesine kadar çıktıktan sonra bir miktar düzeltme hareketine girdi.
  • Son 4 gündür yükselişte olan Ethereum, güne düşüş ile başlayarak şu anki seviye olan 240 dolara kadar geriledi.
  • ETH/USD paritesine baktığımızda hareketli ortalama seviyelerinde belirgin tepkiler verdiğini görüyoruz.

Ethereum son 24 saatlik zaman diliminde ise dolar karşısında düzeltme hareketine karşılık yüzde 8,18 oranında değer kazanırken, bu yükseliş Bitcoin karşısında yüzde 5,60 oranında gerçekleşiyor.

Ethereum 22 Eylül fiyat hareketleri

Son 4 gündür yükseliş gösteren Ethereum’un hafta sonu olması etkisiyle bir miktar gerilediğini görüyoruz. Bu düzeltme hareketi yükseliş trendinde olan ETH/USD paritesinin yorgunluğu olarak yorumlanabilir.

Ethereum’un hızlı yükseldiği saatleri mercek altına aldığımızda bu yükselişlerin hareketli ortalama seviyelerinin aşılmasından sonra geldiğini gözlemliyoruz. Örneğin, saatlik grafikte görülen 20 Eylül’deki hızlı yükseliş saatlik 200 HO’nun geçilmesi sonucu meydana geldi. Aynı zamanda bu seviye 4 saatlik grafikte 100 hareketli ortalamanın denk geldiği noktaydı.

Dün görülen uzun yükseliş mumu ise 4 saatlik grafikte yine 200 hareketli ortalama seviyesinde gerçekleşti. Bu demek oluyor ki yatırımcılar 100 ve 200 hareketli ortalama seviyelerinde fiyatlara tepki vererek işleme giriyorlar.

Ethereum’un 300 dolara kadar giden yolunda ise geçmiş fiyat hareketlerine bakıldığında 270 doların önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkacağını ön görüyoruz.

Olası düzeltme hareketlerinin 220 – 215 dolar bandına kadar makul karşılanabileceği Ether’de bu seviyelerin altı tehlikeli bölge olarak görülebilir. Ayrıca olası geri dönüşler yükseliş esnasında aşırı tepki verilen saatlik ve 4 saatlik grafiklerde hesaplanan 100 ve 200 HO’ların dikkatli takip edilmesinde fayda vardır.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD 0 değerinin altında bulunurken kısa vadede sat sinyali vermekte olup, gün içerisinde bu değerin üzerine çıkması kazanımları hızlandırabilir.

Stokastik osilatörün ise son fiyat hareketleri ile  sabah saatlerinde aşırı satım bölgesinde olduğunu görüyoruz. ayrıca RSI ve CCI ise yazımız yayına hazırlanırken yatay hareketleri ile ETH/USD paritesinin sakin bir seyirde olduğunu teyit ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin