Ethereum analizi
Ethereum teknik analizi: Önümüzdeki günlerde ETH/USD'yi bekleyen seviyeler

Ethereum 2 Ekim fiyat görünümü: ETH yön arayışı devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 2 Ekim fiyatı için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum Eylül sonunda başladığı yatay fiyat hareketlerine devam ediyor.
  • Bir bant hareketi içinde hareket eden Ether, bandın orta seviyesi olan 230 dolar seviyesini pivot yapmış durumda.
  • Öte yandan fiyatın saatlik 100 ve 200 HO’ların üzerinde kalması pozitif görünümünü korumasına neden oluyor.

Ethereum son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 0,60 gibi düşük bir oranda değer kaybederken, Bitcoin karşısında ise değerini koruduğunu görüyoruz.

Ethereum 2 Ekim fiyat hareketleri

Ethereum’un dün 230 doların altına sarkan fiyatı günün ikinci yarısındaki toparlanma ile günü bu seviyenin üzerinde tamamladı. Yeni gün ile başlayan işlemler düşük hacim ile 230 dolar çevresinde devam ediyor.

Tipik bir bant hareketi gösteren Ethereum, Bollinger bandı içerisindeki seyrine devam ediyor. ETH/USD hareketlerine daha detaylı baktığımızda ise bant çizgilerine dokunan fiyatın kapanış yapmadan kanal içerisinde kalması yatay görünümünü devam ettirmesine neden oluyor.

Ayrıca saatlik grafikteki 100 HO’nun 200 HO üzerinde kalması, yükseliş yönlü bir trendin düşüş yönlü olmasından daha güçlü bir olasılık olduğunu gördüğümüz fiyat hareketlerinde henüz yeni bir yön ile ilgili sinyal alınamıyor.

Öte yandan Ethereum’un yatay fiyat hareketinden çıkıp bir trende girmesini Bollinger bant aralığının açılması ile takip edebiliriz. Öyle ki fiyat yöneleceği yöne doğru bantların üzerinde bir saatlik kapanış yapması ve bunu birkaç saatlik mumlarda tekrarlaması, Ethereum’un yeni yönü ile ilgili ipuçları verebilir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD zayıf hareketlerden dolayı nötr bir konumda bulunurken, stokastik gösterge satış yönlü baskıyı temsil ederek, aşırı satım bölgesine doğru dik bir iniş yapıyor. Buna nazaran RSI göstergesi 50 seviyesinin altında yatayda bulunurken CCI’da düşük seviyelerde seyrederek trendin zayıf olduğunu teyit ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin