Ethereum 17 Eylül
Ethereum 17 Eylül fiyat görünümü: ETH yükseliş eğilimine devam edebilir mi?

Ethereum 17 Eylül fiyat görünümü: ETH yükseliş eğilimine devam edebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 17 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum dolar karşısında hafta sonu hareketlerinde yaklaşık yüzde 7 oranında değer kazanarak yükseliş eğilimini korudu.
  • Olumlu fiyat hareketleri saatlik grafikte 100 HO’nun 200 HO üzerine çıkmasına neden oldu.
  • ETH/USD paritesi sabah saatlerinde bir düzeltme hareketi gösterse de bu hareketin kısıtlı olabileceği gözüküyor.
  • Ether fiyatı 215 dolar seviyesinin üzerinde kaldıkça gün içerisinde yükseliş yönlü hamlelerini görebiliriz.

Ethereum son 24 saatlik fiyat hareketlerinde dolar karşısında yüzde 2 oranında değer kazanırken, Bitcoin karşısında ise yüzde 1,6 oranında bir artış sağladı.

Ethereum 17 Eylül fiyat hareketleri

Güne hafta sonu yaşadığı olumlu görünüm sonrasında bir miktar düzeltme hareketi ile başlayan Ether, 218 dolar civarında bir yavaşlama gösterdi. Diğer yandan 215 dolar desteğinin altı ETH/USD paritesi için tehlikeli bölge olarak görünüyor. Bu seviyenin altına bir sarkma paritenin gün içerisinde 210 -200 dolar bandına kadar inmesine neden olabilir.

Hafta sonu ise 230 dolara yaklaşan ETH/USD paritesi yukarı yönlü hareketlerini sürdüremeyerek, 220 – 215 dolar bandına geri döndü. Bu yüzden günlük yükselişlerde kısa aralıklı dirençler olan 225 ve 230 dolar seviyeleri yeniden denenebilir.

Öte yandan ETH/USD paritesi için önemli sayılabilecek bir gelişme ise saatlik basit hareketli ortalamanın konumları. Son fiyat artışları ile saatlik 100 hareketli ortalama 200 saatlik basit hareketli ortalamanın üzerine çıktı. Yükseliş eğilimi için oldukça önemli olan bu hareket, ETH/USD paritesinin daha yüksek seviyeleri test etmesi için itici bir güç olabilir.

Ether’in dolar karşısındaki hareketlerine daha geniş perspektiften baktığımızda paritenin yükselişini hızlandırması için ise orta vadede 240 dolar seviyesini geçmesi oldukça önem arz ediyor. Zira 4 saatlik grafikte 200 basit hareketli ortalamanın bulunduğu bu seviye, Ethereum için önemli bir direnç noktası olabilir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

ETH/USD saatlik grafiğinde MACD nötr bir görünüm sergiliyor. Stokastik osilatörün aşırı satım bölgesine indiği sabah saatlerinde ise RSI 43 seviyesi ile düşüş yönlü ve CCI’da benzer bir görünüm ile negatif bir görünüme sahip.

Ethereum’un yeni bir yükseliş hareketine başlaması için Stoch’un aşırı satım bölgesinden çıkması ve RSI’ın 50 seviyesinin üzerine çıkıp yukarı yönlü hareketini takip etmekte fayda var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin