Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?
Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?

Ethereum 1 Ekim fiyat görünümü: ETH için 230 dolar hala önemini koruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 1 Ekim fiyat hareketleri için önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum hafta sonu önemli bir sıçrama yaparak fiyatını 215 dolardan 230 dolar bandına taşıdı.
  • Devam eden fiyat hareketleri ise 230 dolar bandında hareket etti.
  • Bu hızlı yükseliş ve devamında gelen fiyat hareketlerinin 230 dolar bandında tutunması saatlik 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı yönlü kesmesini sağladı.

Ethereum son 24 saatlik zaman diliminde ise dolar karşısında yüzde 0,43 gibi düşük bir oranda değer kaybetti. Ancak 230 dolar çevresindeki fiyat hareketlerine devam ediyor. Bitcoin karşısında ise şu an yüzde 1’e yakın bir oranda değer kaybetti.

Ethereum 1 Ekim fiyat hareketleri

Ether’in mevcut hareketlerinden bahsetmeden önce Eylül ayı için kısa bir özet geçmek gerekirse; Ethereum’un Eylül ayına çok da iyi başlayamadığını gördük. Buna göre Eylül başında 300 doların hemen altında fiyatlanırken ETH/USD paritesi 167 dolar seviyelerine kadar geriledi. Eylül ayının ikinci yarısı itibarıyla toparlanma hareketine giren Ether fiyatını 255 dolara kadar çıkarmayı başarabildi.

Ay sonu itibarıyla da Ether’in 230 dolar direncini geçme mücadelesine şahit oluyoruz. Son 48 saatlik hareketlere baktığımızda ETH/USD paritesinde 230 dolar seviyesinde müthiş bir mücadele yaşandığını görüyoruz. Bu dar bantta gerçekleşen alıcı ve satıcıların mücadelesi ise yeni günle beraber bitmişe benzemiyor.

Yükselen trendin devamı için 230 doların üzerinde fiyat hareketlerinin oldukça kritik olduğu 1Ekim tarihinde Ether, bu seviyeyi geçemezse paritede bir yorgunluk olabileceğinden aşağı yönlü gevşeme görülebilir. Bu olası düşüş hareketi ise şu an 225 seviyesinde konumlanan saatlik 100 ve 200 hareketli ortalama seviyelerinde destek görebilir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD düşük hacmin etkisi ile düşük sinyaller verirken hafif de olsa negatif bölgede bulunuyor. Stokastik gösterge ise sabah saatlerinde yatay hareketler gösteriyor. RSI ve CCI göstergeleri de stokastik ile doğru orantılı olarak benzer hareketler gösteriyor. Sonuç olarak ise henüz önemli teknik göstergelerde yükseliş yönlü bir sinyal alınamıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin