Bu rapora göre Ether, Shiba Inu ve DOGE yavaş yavaş Bitcoin'in en önemli kalesini ele geçiriyor
Bu rapora göre Ether, Shiba Inu ve DOGE yavaş yavaş Bitcoin'in en önemli kalesini ele geçiriyor

Bu rapora göre Ether, Shiba Inu ve DOGE yavaş yavaş Bitcoin’in en önemli kalesini ele geçiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bloomberg tarafından BitPay’den alınan verilere atıfta bulunan yeni bir rapor, çarpıcı bir sonuca işaret ediyor. Altcoin’ler ve stablecoin’ler, online mal ve hizmetler için ödeme aracı olarak Bitcoin’in hakimiyetini %27 oranında azalttı.

BitPay’e göre Ether, ticari mağazalardaki tüm küresel ödemelerin %15’ini oluştururken, stablecoin’ler %13’ünü oluşturuyor. Dogecoin, Shiba Inu ve Litecoin’in her biri %3’ü pazar payına sahip. BitPay raporuna göre, Bitcoin Cash, Ağustos’tan Aralık’a kadar tüm ticari BitPay işlemlerinin %9-10’unu oluşturdu. USDC stabilcoin, aynı dönemde %1 ila %2 arasında bir paya sahipti.

Rapor, giderek daha fazla tüccarın, belli ki tüccarlar zaman içinde değerin oynaklığını azaltmak istedikleri ve sınırlar arasında değer tutmak ve aktarmak için uygun sabit paralar bulduğunu gösteriyor. USDT gibi stabil paralar, diğer kripto para birimlerinde görüldüğü gibi fiyatın düzenli olarak değişmesini kontrol etmek için dolara sabitlenmiş kripto para birimleri veya nispeten istikrarlı değere sahip diğer bazı varlıklardır.

Bununla birlikte, rapor, malları ve hizmetleri ödemeleri için kripto para kabul eden daha fazla tüccarın, görünüşe göre bu eğilimden yararlandıkları için fiyatının artması beklenen belirli bir tokeni elinde tutarak veya kabul ederek paralarını oynaklığa maruz bırakmak istediğini gösteriyor.

Bu, Shiba Inu ve Dogecoin gibi tokenlerin neden birçok tüccar tarafından mal ve hizmetleri için ödeme kabulü için seçildiğini açıklıyor. Örneğin, Dogecoin geçen yıl %3.600 arttı ve Tesla CEO’su Elon Musk’tan almaya devam ettiği destekle ödemeler için kripto kabul eden tüccarlar arasında bir yer kazandı.

Shiba ordusu aktif olarak çalışıyor

Shiba’nın tüccarlar arasındaki popülaritesi aynı zamanda online ödeme işlemcileri ve diğer şirketlerle imzaladığı birçok ortaklıktan kaynaklansa da, Shib Ordusu’nun muazzam lobi faaliyetleri göz önüne alındığında, Shiba Inu da online olarak çok popüler hale geldi. Ayrıca, fiyatlandırma pozisyonlarını artırmak için de hareket eden birkaç önemli kripto borsasında listelendi.

Bununla birlikte, çoğu tüccar, güçlü hakimiyeti ve boğa koşularından kâr beklentisi nedeniyle ödemeleri kabul etmeyi ve değerlerini Bitcoin’de tutmayı seçti – Bitcoin’in geçen yıl iki büyük boğa rallisi vardı.

Lüks mallar için Bitcoin ödemesi tercih ediliyor

Farklı endüstriler söz konusu olduğunda, en büyük kripto para birimi ödeme değeri ön ödemeli/hediye kartları, İnternet, VPN/hosting, bilgisayar oyunları, değerli metaller ve tüketici elektroniği endüstrileri tarafından gerçekleştirilir.

BitPay, geçen yıl lüks mallarla ilgili işlemlerde 2020’deki %9’dan %31’lik bir artış gerçekleştirdi. CEO Stephen Pair, Bitcoin’in mücevher, saat, araba, tekne ve altın gibi lüks malları satın almak için de harcandığını belirtti.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin