ETH fiyatı %82 oranında değer kaybetti
ETH %82 oranında değer kaybetti

ETH fiyatı nasıl yükselişe geçecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz 24 saatte tüm kripto paralar zor anlar yaşadı. Kriptoların kralı Bitcoin (BTC) bile %5 oranında değer kaybetti. Biraz toparlanan Bitcoin yazım sırasında 6,370 dolar seviyesinde işlem görüyor. Toplam kripto piyasası kapitalizasyonu 200 milyar doların altına da düşerek 191 milyar dolar seviyesine ulaştığında Bitcoin’in hakimiyeti %54,5’e yükseldi. Tabi ayı piyasasından ETH fiyatı da düşüş göstererek nasibini aldı.

 Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Ethereum(ETH) fiyatı % 82 oranında değer kaybetti

Mevcut düşüşün en dikkat çeken kazazedelerinden biride Ethereum (ETH) olmuştur. Akıllı Sözleşmelerin öncüsü olan Ethereum 300 doların altındaki seviyelere indi ve şu an yazım sırasında 284 dolardan işlem görüyor. ETH’nin bu seviyeleri en son, geçen sene, 2017’de eylül ayında görmüştü. Ocak ayında 1,400 dolarlık zirveden bu yana % 82 oranında değer kaybetti.

Ethereum (ETH) fiyat grafiği
Ethereum (ETH) fiyat grafiği

Tecrübeli analistlerden Clement Thibault piyasada yaşananları şöyle özetledi:

Ben sadece kripto para piyasasının sürekliliğine şahit olduğumuza inanıyorum. Bitcoin, geçmişte % 80 değer kaybettiği bir ayı piyasası görmüştü, bu yüzden kripto sektöründe yaşananlar yeni bir şey değil. İleriye baktığımızda ise, ayı dönemin sonunda olduğumuzu düşünmüyorum ve Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin geri dönüşten önce düşmeye devam ettiğini görebiliyorum.

Peki ETH fiyatı nasıl yükselişe geçecek?

Ethereum’un (ETH) fiyatına şimdi ve yakın gelecekte yardımcı olabilecek tek bir şey var. Blockchain dünyasındaki kullanılabilirliğini daha da arttırmak için platformdaki ölçekleme sorunlarını çözmesi gerek. Parite olayından beri Ethereum’a güvenlik anlamında olumsuz bir bakış var. Ayrıca, EOS, Tron (TRX), Zilliqa platformları, merkezsiz uygulama geliştiricileri ve yatırımcıları açısından bir alternatif olmaya başladı.

Ethereum ağı için yapılması gereken ölçeklendirme çözümlerini şu şekilde sıralana bilir:

  • Sharding: Node işlemleri ile daha küçük gruplara ayırarak ağdaki yoğunluğa çare bulmak.
  • Raiden: State kanal teknolojisini kullanarak ETH block dışı ölçeklendirme yapmak.
  • Plasma: Bir dizi akıllı sözleşme kullanarak, ETH ağında yan zincirlerin hiyerarşik bir şekilde oluşturmak.

Hatırlamamız gereken tek şey, Ethereum platformunun bir parçası olan Tron, EOS ve Zilliqa’nın teknolojilerini daha da ileriye götürerek Ethereum’a rakip olduğudur. ETH’in, akıllı sözleşmelerin kralının kim olduğunu bir kez daha kanıtlama zamanı gelmiştir.

Ethereumworldnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin