featured

ETC, madencilik faaliyetleri azalırken yükseliş ivmesini geri kazanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ETC kritik bir seviyede işlem görüyor.  20 dolarda bulunan destek noktası, fiyatın 30 dolara yükselmek için ivme mi kazanacağına yoksa 13,50 doları yeniden test mi edeceğini belirleyecektir.

Ethereum Classic madencilik hashrate, Merge güncellemesinden yaklaşık altı hafta sonra düşmeye devam ediyor.

Süper Trend göstergesinin günlük grafikteki satış sinyaline göre satıcılar üstünlüğe sahip.

Ethereum Classic fiyatı, Eylül ayındaki 45,81 dolarlık zirvesinden %51 oranında bir düşüş yaşadı.  Madencilerin, Ethereum’un PoW (Proof-of-Work) protokolünden ayrılması sebebiyle ETC fiyatı 13,50 dolardan üç katına çıkmıştı. Şimdi ise ETC, daha fazla düşüşü önleyebilmek amacıyla 20 dolardaki destek noktasında tutunmaya çalışıyor.

ETC hashrate, potansiyel dengenin altına kayıyor

Ethereum Classic hashrate, Merge’den önceki haftalarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 234,35Th/s’ye yükseldi.

O zamanlar, Ethereum ekosistemindeki madenciler, Ethereum Classic’i madencilik ekipmanları için değerli bir alternatif olarak görüyorlardı. Ancak, hashrate oranındaki eğilim, Merge güncellemesinin 15 Eylül’de hayata geçmesinin ardından tersine dönmeye başladı.

Ayrıca gözde altcoin, Temmuz ortası ile Ağustos ortası arasında tahakkuk eden kazançların %50’sinden fazlasını sildi. Hashrate için bir geri çekilme beklenmesine rağmen, çoğu kişi 150Th/s gibi bir dengeye yerleşeceğine inanıyordu. Şimdi, 100Th/s’ye uzanan bir düşüş trendinin riskleri arasında hashrate 135.90T/s’ye düştü.

ETC grafik

Hashrate, bir kripto para biriminin madencilikteki performansının bir ölçüsüdür. Mevcut ağ zorluğu, bir işlem bloğunun işlenmesi için ayarlanan ortalama süre ve en son blokların işlenmesi için geçen süre kullanılarak hesaplanır.

Daha yüksek bir hashrate, ağın güvenli olduğunu gösterir. Başka bir deyişle, işlemleri işlemek için ağa daha fazla kaynağın atandığını gösterir. Ayrıca madenciler ve yatırımcılar, hashrate arttığında ağın büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanma eğilimindedir. Bu nedenle, ETC hashrate değerindeki düşüş, dolaylı olarak fiyat artışını engelleyebilir.

Fiyat belirsizlik içinde

Gözde altcoin’in fiyatı, Cuma gününden bu yana teknik göstergelerindeki satış işaretlerine rağmen 20 dolarda bulunan destek noktasına saygı duyuyor. ETC bu pozisyonda satış baskısına boyun eğerse, 13,50 doların yeniden test edildiğini görebiliriz.

Düşüş eğilimi olasılığına güvenilirlik ekleyen, 19 Ağustos’ta Süper Trend göstergesi tarafından sunulan bir satış sinyalidir. Ayrıca, fiyat hareketli ortalamaların altında kalıyor.

Aynı günlük zaman dilimindeki DMI (Yön Hareketi Endeksi), -DI +DI’nin üzerinde olacak şekilde başka bir satış sinyali veriyor.

FxStreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin