featured

Ethereum Classic (ETC), piyasa duyarlılığına meydan okuyarak nasıl yükseliş kaydedebildi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum Classic’in (ETC) fiyatı son 24 saatte %9’dan fazla, işlem hacmi ise %40 oranında bir artış kaydetti. Ralli, proof-of-sate (PoS) geçişi sorgulayan Ethereum Beacon Chain’indeki istikrarsızlıktan besleniyor. Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un fiyatı 1,800 doların altına düşerken, proof-of-work (PoW) ETC fiyatı ise yükselmeye devam ediyor.

ETC

Ethereum Classic (ETC) piyasadaki düzeltme hareketlerine meydan okuyor

ETC fiyatı geçen hafta 20 dolar seviyesinden %15 oranından fazla artarak 25,54 dolara kadar yükseldi. Hafif bir geri çekilmeye rağmen, Ethereum zincirindeki istikrarsızlık ve madencilerin proof-of-work (PoW) zincirine geçme olasılığı nedeniyle fiyat 22 dolar civarında güçlü bir şekilde işlem görüyor. Ayrıca, ETC’nin sosyal egemenliğinin de yükselişte olduğunu not etmek önemlidir.

Ayrıca, 24 Mart’ta aşağı kanalın üzerinde kırılan ETC fiyatı, bir rallinin yolunu açtı. Fiyat nisan ayının başından beri düşüyordu. Ancak bir tersine dönüş, ETC token’ının yatırımcılardan olumlu bir hissiyat kazanılmasına yardımcı oldu. ETC fiyatı 25,50 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkmayı başarırsa, daha fazla yükseliş görülebilir.

Bu arada ETH fiyatı, Ethereum birleşmesindeki gecikmeler ve proof-of-stake’e geçişin istikrarı konusundaki belirsizlik nedeniyle aşağı doğru kaymaya devam ediyor. Bu faktörler, yatırımcıların Ethereum Classic’e akın etmesine neden olabilir. Ayrıca, Ethereum Classic’i destekleyen madenciler fiyatları daha da yükseltiyor. Madenciler, hash oranının önümüzdeki birkaç ay içinde artacağına inanıyor.

Ethereum fiyatı baskı altında

Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, son 24 saat içinde büyük bir tasfiyeye tanık oldu. Bitcoin pazar hakimiyeti, Ekim 2021’den bu yana en yüksek seviye olan %45,75’e kadar yükseldi. Bu arada, Ethereum hakimiyeti sadece iki gün içinde %19,18’den %17,67’ye düştü. Ethereum’daki piyasa duyarlılığı, birkaç analistin altcoin fiyatının 1,500 dolara gerileyebileceğini açıklamasının ardından daha da düştü. GMI Araştırma Başkanı Remi Tetot, ETH fiyatının üç haneli sayılara düşebileceğini bile iddia ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin